фирми продукти
представяме
работа
 
Красиви флорални щампи за дома

Вижте как можете да украсите детайлите в дома си с красиви и лесни за направа флорални щампи. Деликатните декоративни детайли могат да се използват за различни места из интериора – както тук е направено със завесите и декоративните възглавнички. По този начин дизайнът се унифицира, а детайлите в него се обединяват тематично, за да се получи един цялостен интериор. Вижте инструкции за проекта:

 Красиви флорални щампи за дома

За проекта е необходимо първо да създадете шаблони от картон или хартия, с които да оформите детайлите върху избраните материи. Работете с всеки цвят поотделно, като постепенно запълвате декоративните детайли по сектори. Ако изберете естествени материи, например памук или лен, след като боята изсъхне, можете да ги перете и гладите както обикновено.


Необходими материали:


* шаблон – свалете от интернет, очертайте на ръка или използвайте този, показан по-долу
* плътен картон или водоустойчива хартия
* хартиено тиксо със слаба лепливост
* макетно ножче
* оризова хартия с принтирани върху нея 3 редици с показания шаблон
* карфици
* боя за тъкани в желаните цветове (жълто, червено, тъмнозелено и бяло)
* гъбички (за препоръчване естествен сюнгер) или меки четки за боя
* двустранно залепващо тиксо

 Красиви флорални щампи за дома


Как да направите шаблоните


1. Свалете, оразмерете и принтирайте шаблоните. Ако се налага, принтирайте всеки шаблон на части и ги залепете в цялостен дизайн.

2. Пречертайте избраните мотиви върху картона, от който ще направите шаблоните, и ги изрежете според контурите и желанието си. За всеки детайл, който ще бъде в различен цвят, трябва да направите отделен шаблон, в който сте изрязали само онази част, която ще оцветявате.

 Красиви флорални щампи за дома


Инструкции:


1. Аранжирайте шаблоните, принтирани върху оризовата хартия, за да получите цялостен дизайн с размерите на материята, която ще декорирате. Залепете ги с прозрачно тиксо.

2. Позиционирайте шаблона върху материята, например завесите, и изравнете ръбовете. Захванете с карфици, които ще премахвате в процеса на работа.

3. Пригответе палитрата в жълто и изравнете шаблона, в който сте изрязали детайлите в жълто. С гъбичка или мека четка нанесете боята равномерно и изчакайте да изсъхне няколко минути.

 Красиви флорални щампи за дома

4. Изравнете следващия шаблон, в другия цвят боя, и повторете същата процедура. Целта е да нанесете втория цвят спрямо първия така, че да получите желаните флорални мотиви. За целта изравнявайте шаблоните внимателно и следете през прозрачната оризова хартия къде нанасяте цветовете. Оставете боята да изсъхне и продължете със следващия цвят.

 Красиви флорални щампи за дома

5. Добавете зеленината, така че тя да пасне на вече оформените цветчета в червено и оранжево. Оставете боята да изсъхне.

 Красиви флорални щампи за дома

6. Когато сте готови с цялата щампа, повторете процедурата с втория дизайн в шаблона (ако използвате такъв). Оставете боята да изсъхне добре и окачете завесите. По същия начин можете да декорирате и други материи. Ако искате да освежите декоративните възглавнички, предварително извадете калъфките или пълнежа, за да работите само върху основната материя на аксесоарите.




Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, декоративни щампи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg