фирми продукти
представяме
работа
 
Рустикална лампа от... плетена кошница

Ако искате да създадете сами ефектен рустикален абажур за своя дом, ето една идея. За целта можете да използвате обикновена плетена кошница (или кош) за събиране на плодове и зеленчуци. Проектът е чудесно решение за вилата или за интериори с рустикален дизайн, в който се използват основно предмети с непринуден външен вид и се съчетават детайли от естествени материали.

Рустикална лампа от... плетена кошница

Особено подходящи за целта са аксесоарите, плетени от широки ленти, които разполагат в долната си част с отвор, през който можете да прокарате кабела за крушката на лампата.

Рустикална лампа от... плетена кошница


Необходими материали:


* плетена кошница с желаните форма и размери
* метални пирончета
* клещи
* декоративно въже – от юта, сизал, коноп и прочее
* комплект за лампа – закупен от магазина или взет от стара лампа
* по желание – метални кабарчета

Рустикална лампа от... плетена кошница


Инструкции:


1. За да направите декорацията на абажура, забийте стабилно металните кабарчета върху повърхността на кошницата, като ги разпръснете несиметрично или ги оформите в желаните мотиви.

Рустикална лампа от... плетена кошница

2. С клещите застопорете детайлите – ако се налага ги използвайте и при забиването на кабарчетата, като внимавате да не повредите повърхността им.

Рустикална лампа от... плетена кошница

3. Ако желаете, можете да добавите и други декоративни детайли или да боядисате външните повърхности на кошницата в желания цвят. За да създадете абажур с рустикален чар, обаче, оставете повърхностите в естествения им нюанс.

4.  Преди да започнете да сглобявате частите на лампата, демонтирайте дръжките на кошницата, ако има такива.

Рустикална лампа от... плетена кошница

5. Използвайте декоративното въже, за да облицовате кабела, който ще използвате за окачване на крушката на лампата – както за красота, така и за повече стабилност. Ако кошницата не разполага с отвор на дъното за прокарване на кабела, внимателно изрежете такъв, като се уверите, че абажурът ще захване стабилно фасонката и крушката, без да скъса кабела.

Рустикална лампа от... плетена кошница

6. Докато работите с кабелите, фасонката и другите електроматериали, следвайте инструкциите на опаковката на комплекта или се консултирайте със специалист по окабеляване. Окачете готовия абажур с лампа на желаното място.



Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, интериор, абажур

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg