фирми продукти
представяме
работа
 
Декорация за стената "Сурова коприна"

Суровата коприна притежава онова специално очарование, заради което столетия наред тя е била една от най-ценните стоки от Изтока, наред с екзотичните подправки и растения. Възползвайте се от тази сурова красота и във Вашия дом, като я използвате върху стените. Декоративната техника е сравнително лесна за нанасяне и изисква подръчни средства – боя в желания цвят, цветен гланц и обикновено кухненско телче.

 Декорация за стената

Тази ефектна техника можете да използвате не само върху стените, но и върху повърхността на мебелите, за да постигнете хармоничен дизайн в интериора. Можете и да я съчетаете с други декоративни техники, които координират помежду си като визия, като подберете подходящото съчетание от нюанси и материи.


Необходими материали:

* базов слой – светлосиня боя (можете да използвате цвят по свой вкус)
* гланцов слой – латекс в бяло, смесен със син гланц (можете да използвате цвят по свой вкус)
* кухненско телче от стомана – предварително разнищете телчето, за да получите по-отчетлив релеф върху гланцовата повърхност
* чисто парцалче
* валяк за нанасяне на боята
* четка за гланца

 Декорация за стената


Инструкции:


1. Използвайте валяка за боядисване, за да нанесете базисния слой боя в желаната разцветка. Нанесете боята върху цялата стена, която искате да обработите с декоративната техника, имитираща сурова коприна. Оставете боята да изсъхне напълно. По желание нанесете втори слой, за по-наситен оттенък.

2. Направете цветния гланц – смесете 1 част латекс с 1 част латексов или акрилен гланц в желаната разцветка, и добавете 2 части вода (по една за всяка част боя). Ако използвате блажна боя, смесете я с минерален спирт или друг подходящ разредител в съотношение 1:1.

3. Преди да започнете работа, можете да обособите стената на няколко сектора, за да работите по-лесно и да не рискувате гланцовата смес да изсъхне, докато работите на друго място по стената. За целта можете да използвате самозалепваща се бояджийска лента. Започвайки с един от секторите, оформете върху базисния слой не много дебел пласт от гланцовата микстура, като използвате бояджийски валяк или широка четка за боя.

4. Докато гланцът все още е незасъхнал, започнете да прокарвате телчето по хоризонталата или по вертикалата (според желанието си). Правете непрекъснати движения, които да обхващат цялата дължина/ ширина на стената или на обособения сектор.

 Декорация за стената

5. Докато оформяте линиите, припокривайте съседните сектори. Когато обработите всички сектори, оставете гланцовата смес да позасъхне и отлепете бояджийското тиксо. Оставете да изсъхне добре.


Други цветови съчетания:


* Базов слой – наситено червено; гланцов слой – керемидено червено

* Базов слой – светло розово; гланцов слой – бонбонено розово

  Декорация за стената  Декорация за стената

* Базов слой – много светло сиво; гланцов слой – светло бежово

* Базов слой – светло синьо; гланцов слой – пастелно зелено

 Декорация за стената  Декорация за стената



Източник: marthastewart.com







28 януари 2011 18:56 | сурова коприна
От: Лети
Наистина изглежда доста сурово -нешлифовано не толкова ефектно както очаквах!!!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, декорация, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg