фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни пънчета от... картон

Ако имате в дома си стара камина, която отдавна не използвате и която стои мрачна и празна през цялата година, ето една идея за нея – подредете във вътрешността й купчина фалшиви дървени пънчета, направени от гофриран картон. Направата на тези акценти не е никак трудна – готовите пънчета можете да използвате не само за камината, но и навсякъде в дом си, в градината или на двора, за да създадете впечатлението за купчина нарязани дървета. Развихрете въображението си и създайте повече уют в дома си не само за зимата, но и за останалите сезони.

Декоративни пънчета от... картон

За този проект са Ви необходими подръчни материали – парчета гофриран картон, лепило и боя. Така направените акценти имитират красивия вид на брезовите пънчета, заедно с разклоненията по тях. А брадвата за сечене е заменена с ножици и макетно ножче.


Необходими материали:

* гофриран картон (обикновено се използва за опаковане) – изберете такъв с еднолицев релеф и ширина 30 сантиметра
* тиксо или изолирбанд
* макетно ножче
* пистолет за топъл силикон
* гипс (за ваене)


Инструкции:


1. Навийте картона на стегната ролка, като го обърнете с релефната страна навън. Направете цилиндрични детайли с различни размери. Залепете по ръба така оформените пънчета с течен силикон и оставете да изсъхне. Показаните на снимките ролки са с диаметър между 12- 20 сантиметра.

2. Направете няколко ролки с по-малък диаметър – да речем 3- 5 сантиметра. Залепете ги по ръба със силикон и го оставете да изсъхне. С ножиците нарежете ролките на парчета (5- 10 см.), като оформяте скосени ъгли. Това са разклоненията върху декоративните пънчета.

Декоративни пънчета от... картон

3. Поставете скосения край на малките парчета върху големите ролки и ги залепете с пистолета за топъл силикон. Използвайте и малко тиксо или изолирбанд, за да подсилите свръзката, докато лепилото стегне.

Декоративни пънчета от... картон

4. Отлепете тиксото (изолирбанда) и започнете да нанасяте предварително замесения гипс за ваене (1 част вода и 2 части гипс) – използвайте предпазни ръкавици. Нанесете гипса върху цялата повърхност на пънчетата отстрани, включително върху разклоненията. Не нанасяйте сместа върху окръжностите, които представляват местата, на които дърветата са насечени.

Декоративни пънчета от... картон

5. При нанасянето на гипса се водете от релефа на ролките – целта е да се постигне максимално естествена повърхнина на изкуствените пънчета. Със сместа трябва да прикриете и свръзките между основната ролка и малките разклонения. Оставете гипса да изсъхне.

Декоративни пънчета от... картон

6. Подредете готовите картонени пънчета по желания начин и на желаното място – в камината, в двора или градината, на верандата или в антрето.

Декоративни пънчета от... картон




Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg