фирми продукти
представяме
работа
 
Креативни проекти за дома

Ако обичате да създавате сами акцентите в своя дом, ето няколко бързи и лесни идеи, които можете да направите в свободното си време.


1. Разноцветни цветя от... рула тоалетна хартия

Креативни проекти за дома

Този проект можете да направите заедно с децата си и да поставите готовите цветя в стъклени бутилки в детската стая.

Какво ви е необходимо:

* картонени ролки от тоалетна хартия
* линийка и молив
* ножици
* бамбукови шишчета
* боя в избраните цветове
* четка за рисуване
* зелен картон
* лепило
* цветни салфетки за лице


Как да ги направите:

1. Очертайте окръжност по периферията на картонената ролка, на 5 сантиметра от единия й край. Очертайте окръжност и в другия край на ролката, пак на 5 сантиметра от ръба й. От всяка окръжност направете няколко перпендикулярни на нея линии – на разстояние 1- 1.5 сантиметра една от друга. режете линиите, за да оформите венчелистчетата на цветчетата.

Креативни проекти за дома

2. Прегънете детайлите настрани, като оформите цялата окръжност. Повторете и с другия край на картонената ролка, като оформите венчелистчетата настрани.

3. Нанесете желаните цветове боя върху цветчетата и върху шишчетата, които ще играят ролята на стебла. Оставете боята да изсъхне.

Креативни проекти за дома

4. Изрежете от зелен картон листата и ги залепете към стеблата от бамбукови шишове.

5. Забийте всяко шишче през центъра на картонената ролка, докато докосне горната част на картона. Намачкайте няколко салфетки за лице и я натъпчете в отвора на ролката от двете страни, а отгоре нанесете малко лепило. Оставете боята да изсъхне и оформете картонените цветчета в стъклени бутилки.

Креативни проекти за дома


2. Кухненски ръкохватки от парчета филц

Креативни проекти за дома

Употребете останалите от други проекти разноцветни парчета филц или вълнен плат, дори старите пуловери, за да си направите удобни кухненски ръкохватки. Предварително изперете парчетата или избрания пуловер и ги подсушете. Ако искате ръкохватките да станат по-плътни, за да хващате с тях горещите съдове, можете да добавите пласт от пълнеж – памук, вата, вълна или филц.

Какво ще Ви е необходимо:
стар пуловер или парчета филц; ножици; подплата от памучен плат; по желание – пълнеж; карфици; вълнен конец; голяма игла.

Как да ги направите:

1. Изрежете от подплатата квадрат с желаните размери. От пуловера или филца изрежете правоъгълни парчета, които да покрият същата площ. Пришийте филцовите парчета едно за друго с вълнен конец, за да оформите предния панел на кухненските ръкохватки. Целта е шевовете да се виждат, тъй като това прави аксесоара по-ефектен.

2. Захванете един за друг двата панела – от филц и от памук, с карфици. Започнете да ги пришивате по ръбовете, като използвате обкантващ шев.

Креативни проекти за дома

3. Когато обкантите три от четирите страни на квадрата, ако желаете, можете да добавите пълнежа. Разпределете го равномерно и зашийте отвора. Ако искате, можете да пришиете на няколко места сърцевината на кухненската ръкохватка (подобно на юрган), за да не се размества пълнежът при пране.

Креативни проекти за дома

4. Изрежете широка ивица от филц и я пришийте като клуп в единия ъгъл на аксесоара – тя ще бъде за окачване.


3. Красиви декоративни топки от плат


Креативни проекти за дома

Използвайте останалите от различни проекти разноцветни парчета плат, за да създадете тези красиви декоративни топки. Можете да ги подредите в керамична купа, за да оформите интересен и ефектен акцент за интериора. За целта използвайте платове в координиращи нюанси, като ги съобразите с вече съществуващата палитра на помещението. За основа използвайте дунапренови или стиропорени сфери – върху тях залепете парчетата плат, нарязани на ивици, така че да облицовате изцяло повърхността им. За да бъдат акцентите по-красиви, предварително прегънете срязаните ръбове на парчетата плат, за да не се разнищват те.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, креативни проекти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg