фирми продукти
представяме
работа
 
Лесен празничен венец с много цвят

Създайте този великолепен празничен венец, който ще краси Вашия дом не само по време на празниците, но и през цялата зима. Неговите ярки цветове и свеж дизайн са подходящи за всеки интериор и контрастират на сивотата в природата в студените месеци. Акцентът наподобява цветовете на традиционната за зимата коледна звезда.

Лесен празничен венец с много цвят

За да създадете този красив и неувяхващ декоративен венец, са Ви необходими основа, лепило и сатенени декоративни панделки в избраните цветове. Големината на детайлите зависят от Вашето желание и вкус, като е добре да направите различни по размер части и да ги съчетаете помежду им.


Какво Ви е необходимо:


* декоративни панделки от сатен в желаните цветове – с ширина около 4-6 сантиметра
* основа за декоративен венец – готова или направена от Вас от дунапрен или стиропор
* по желание – пластмасови тичинки за изкуствени цветя
* пистолет за топъл силикон
* карфици
* широка декоративна сатенена панделка в кремаво – за основата
* игла и здрав конец в златисто


Как да ги направите:


1. Увийте основата за декоративен венец с широката сатенена панделка в кремаво, за да скриете изцяло стиропора или дунапрена. Захванете свободните краища с карфици.

2. Нарежете сатенената декоративна панделка в избраните цветове (тук е използвано златисто жълто), за да оформите тесни ромбове с желаните размери. С игла и конец пришийте през средата всеки ромб, като предварително сте го свили така, че да оформите симетричен детайл. Съберете и пришийте 3 такива детайла, за да получите едно цялостно цветче. Ако желаете, в центъра можете да добавите изкуствените тичинки или да оформите сходен детайл с няколко декоративни карфици с голяма глава. Можете също така да залепите със силикон 4-5 стиропорови топчета, които също имитират чудесно тичинки.


Лесен празничен венец с много цвят


3. Използвайте декоративна сатенена или кадифена панделка в зелено, и отрежете няколко правоъгълника. От тях оформете листата на декорацията. За целта прегънете всеки правоъгълник под формата на буквата Г и отново прегънете, но този път другия й край, за да се оформи нещо, подобно на къщичка. Нагънете ръба на детайла и ги пришийте с игла и конец.

Лесен празничен венец с много цвят


4. Започнете да прикрепвате с топъл силикон цветчетата и листата към основата на декоративния венец. За целта можете да използвате и карфици. Подредете първо листата, за да останат те отдолу, а отгоре залепете цветчетата, като ги припокривате частично едно с друго. Постепенно оформете цялата предна и странична част на акцента, като се стремите да скриете всички открити части на основата.

Лесен празничен венец с много цвят

5. Пришийте или залепете в задната част на аксесоара широка декоративна панделка за окачване на стената. Можете също да разположите венеца хоризонтално върху празничната маса.



Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, празнична декорация, интериор, свежи цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg