фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за Коледа - 3

Дори да намерите време за празничната декорация едва в последния момент, това не е проблем с тези лесни за направа проекти. Те ще създадат в дома Ви празнично настроение, без да отнемат твърде много време или средства.

Бързи идеи за Коледа – 1

Бързи идеи за Коледа – 2


1. Лесен орнамент от коледни картички

Ако се чудите как да оползотворите старите коледни и новогодишни картички, за да не ги изхвърляте, ето една ефектна и лесна идея. Тези красиви орнаменти могат да се окачат върху коледното дръвче или да се аранжират заедно с други аксесоари (например в стъклена купа).

Бързи идеи за Коледа - 3

За всеки орнамент са Ви необходими 20 кръгчета, изрязани в желаните размери от декоративни картички. За да очертаете кръговете, можете да използвате гърлото на малък буркан или на стъклена чаша. Изрежете от картон кръг със същите размети и очертайте върху него с молив равностранен триъгълник, чиито ъгли се допират до периферията на кръга. Изрежете триъгълника и го използвайте като макет, за да прегънете всичките кръгчета по тези линии – поставете картона в центъра на кръга и прегънете.

Бързи идеи за Коледа - 3

Използвайте безцветно лепило, за а съедините така получените детайли един за друг, като правите контакт между полуокръжностите – тоест за всеки детайл трябва да бъдат залепени още три. По този начин ще получите декоративни топки с неправилна форма С голяма игла пробийте дупка в един от детайлите и прокарайте конец за окачване.


2. Дядо Коледа върху люта чушка


Един много нестандартен проект, който доказва, че човешкото въображение е безгранично. Използвайте обикновена люта чушка, по възможност вече изсушена, за да я превърнете в миниатюрен Дядо Коледа.

Бързи идеи за Коледа - 3

Какво Ви е необходимо:
няколко изсушени люти чушки; акрилна боя в прасковено, червено, бяло; четка за рисуване; здрав конец за окачване.

Как да ги направите:

1. Избършете чушките с влажен парцал, за да залепне боята по-добре.
2. С четката нарисувайте лицето на декорацията, като използвате прасковена боя. Оставете боята да изсъхне добре. Нанесете втори слой в същия нюанс и оставете да изсъхне
3. Нарисувайте с бялата акрилна боя брадата и косата на Дядо Коледа. Оставете да изсъхне, нанесете втори слой и отново оставете боята да изсъхне напълно.
4. С червената боя и четката нарисувайте шапката на декорацията, като оформите не само предната част на чушката, но й задната й част. Отзад направете и кръгче с бялата боя, която да наподобява помпона на шапката на Дядо Коледа.
5. Нарисувайте детайлите върху лицето и оставете боята да изсъхне добре. Пробийте с игла горната част на чушката, за да прокарате конец за окачване. Може да добавите и тънка декоративна панделка в яркочервено.


3. Лесни коледни елхички от списания

Макар да отнема повече време за изпълнение, този проект е изключително лесен и евтин.

Бързи идеи за Коледа - 3

За проекта са Ви необходими само няколко дебели списания, може и книги, които няма да са Ви необходими повече. Можете да използвате допълнително сребриста или златна спрей-боя, както и брокат. Добавете към необходимите материали и пластмасова линийка, и изкуствен сняг.

Отворете списанието и го прегънете така, че да разчупите носещата ивица, за която са залепени страниците. Прегънете навътре всяка страница, като използвате за целта линийката. Оформете страниците в триъгълник, за да стане дъното на "елхичката" плоско. Оформете листовете така, че да се получи желаната форма, която да е и сравнително устойчива. За повече стабилност напръскайте с лепило ръбовете в долната част на аксесоарите – можете да добавите и няколко "листа" от картон, които да създадат по-стабилна структура между страниците.. Напръскайте оформените списания с цветна боя или с лепило, и поръсете с брокат. Подредете няколко аксесоара в миниатюрна горска сценка, като добавите изкуствен сняг.



Източник: marthastewart.com







16 октомври 2011 20:57 | nqma
От: nqma
Mnogo mnogo krasivo! !!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, декорация, коледни орнаменти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg