фирми продукти
представяме
работа
 
Коледни идеи в последния момент

Ако сте закъснели с подготовката за коледно-новогодишните празници, ето няколко лесни идеи, от които да почерпите вдъхновение.


Лесни гирлянди

 Коледни идеи в последния момент

Окачете тънък гирлянд и го оставете да се спуска свободно по ръба на камината или на избраната основа. Захванете го с тиксо или пирончета в двата края, и на няколко места между тях. Върху него окачете през равни разстояния красиви орнаменти за елха. Можете да използвате еднакви детайли или да съчетаете няколко вида. Допълнете с няколко декоративни свещи, чиито пламък да се отразява в орнаментите, или с малко свежа зеленина.


Дръвчета от мъниста

 Коледни идеи в последния момент

Използвайте готова основа от стиропорени или пластмасови конуси, за да оформите тези ефектни акценти. Те са лесни за направа и могат да се съчетаят с изкуствен сняг, фигурки на животни и свежа зеленина. За да ги направите, нанижете с по една декоративна карфица няколко цветни мъниста и ги забийте върху избраните конуси, като ги разполагате нагъсто едно до друго. Ако желаете, можете да използвате вместо мъниста шепа боровинки, забодени с карфици към основата. Аранжирайте детайлите в хоризонтални редици, по цялата периферия на конусите. Между редиците можете да добавите сребрист кант или друга декорация.


Снежни топки


 Коледни идеи в последния момент

Оформете лесни за направа "снежни" сфери, с които да декорирате дома си за зимните празници. За основа можете да използвате топки от стиропор или пластилин с желаните размери. За декорацията използвайте обикновени клечки за зъби, най-добре от тези, които са само с една заострена страна. Забодете клечките в сферата, като ги аранжирате възможно най-близо една до друга. Когато покриете цялата сфера, напръскайте целия аксесоар с бяла спрей-боя, поръсете отгоре изкуствен сняг или брокат, за да залепне, и оставете боята да изсъхне. Колкото по-малка топка използвате за основа, толкова по-бодлива ще бъде сферата. Не забравяйте да държите декорацията далеч от пламък, тъй като е лесно запалима.


Луксозни декоративни панделки


 Коледни идеи в последния момент

Акцентирайте столовете за хранене с малко декоративна панделка в ярък цвят. Завържете панделката хоризонтално на седалката на столовете и завържете двата й края на фльонга. Друг вариант е да завържете краищата на декорацията и да ги скриете зад предварително оформена панделка с дълги, свободно спускащи се, краища. Закачете красива брошка, за която са окачени 3 топки за елха.


Блестящи топки


 Коледни идеи в последния момент

Използвайте прозрачни стъклени похлупаци за сервиране, поставени върху плитка керамична чиния, за да създадете тази семпла декорация за Коледа. Напълнете похлупака с блестящи топки за елха в различни размери и цветове, внимателно поставете отгоре чинията, и обърнете, така че да капсулирате декоративните детайли


Празнични отблясъци

 Коледни идеи в последния момент

Поставете тези акценти близо до огледало, за да разпръснете светлината из цялото помещение и да създадете празнично настроение в дома си. В няколко стъклени съда с подходящи форма и размери поставете няколко цветни топки за елха, а между тях вместете висока декоративна свещ в ярък цвят. Подредете топките така, че да застопорят на място декоративните свещи, за да не се преобърнат те. Запалете ги и ги поставете до огледало, като можете да допълните декорацията с няколко свежи борови клонки.


Блестяща облицовка

 Коледни идеи в последния момент

Освежете бързо и лесно домашните растения, и ги превърнете в ефектни детайли от празничните интериори. Използвайте пистолет за топъл силикон, за да залепите върху саксиите няколко топки за елха, плътно една до друга, като оформяте хоризонтални редици от еднакви детайли. Друг вариант е да нанижете всички топки в редички върху корда и да завържете кордата здраво около саксията. По същия начин можете да декорирате вазите, в които сте аранжирали празничните букети.


Снежна гора


 Коледни идеи в последния момент

Създайте в дома си снежна горска сценка, като използвате за целта малко бяла хартия, изкуствен сняг и свежа зеленина. Аранжирайте една до друга различни по големина "елхички", направени от сгъната на няколко пъти хартия. Нанесете по ръбовете на всеки детайл малко спрей лепило и поръсете с изкуствен сняг или брокат, за да създадете снежен ефект. Допълнете декорацията с шишарки, декоративни свещи, клончета, свежа зеленина и прочее.


Ярки цветове


 Коледни идеи в последния момент

Лесна за направа и супер евтина, за тази декорация са Ви необходими само малко декоративна хартия, лепило и евентуално картон. Срежете от декоративната хартия кръгове с желаните размери и ги оформете като конуси, залепвайки краищата им по ръба. Ако избраната хартия не е достатъчно плътна, предварително можете да я залепите върху парче картон със същите размери и форма, за да подсилите детайлите. Готовите цветни конуси подредете върху празничната маса, подобно на миниатюрни коледни елхички. Можете да допълните с малко изкуствен сняг, борови клончета или брокат.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, коледна декорация, лесни идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg