фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за Коледа - 1

Дори да намерите време за празничната декорация едва в последния момент, това не е проблем с тези лесни за направа проекти. Те ще създадат в дома Ви празнично настроение, без да отнемат твърде много време или средства.


1. Орнамент за елхата – коледен венец от копчета


Лесен за направа и много евтин, този орнамент може да бъде окачен върху елхата или на друго място в празничния интериор. Можете да го направите в неутрални зелени тонове или да изберете ярки нюанси за повече цвят в дизайна.

Бързи идеи за Коледа - 1

Съберете шепа големи копчета в различни цветове и ги нанижете с голяма игла за бродерия върху здрав канап или конец за зъби. Прокарайте конеца първо през едната дупка, а след това и през другата, за ад направите аксесоара по-стегнат. Поддържайте копчетата нагъсто, докато ги нанизвате, оформяйки коледен венец с желаните размери. Ако искате да направите аксесоара още по-стабилен, вместо конец използвайте тънка тел. Двата края на избраната основа завържете (или огънете), а в единия край на детайла завържете тънка панделка за окачване. Върху нея завържете на фльонга широка панделка за декорация, чиито цвят да се съчетава с цветовете на използваните копчета.


2. Орнаменти за декорация от панделка


Красиви и лесни за направа, тези орнаменти могат да се окачат на елхата или да се аранжират на други места из празничните интериори. За да ги направите са Ви необходими само няколко дълги парчета декоративна панделка или плат за обшивка.

Бързи идеи за Коледа - 1

Тайната на този проект е да правите всички декоративни възли в една и съща посока. Срежете от избрания материал парче с дължина поне 60- 80 сантиметра, в зависимост от това с какъв размер искате детайлите. Хванете лявата ръка единия край на панделката и я изпънете под ъгъл 45 градуса спрямо показалеца. Завъртете свободния край на панделката към себе си и го прехвърлете в посока отдолу-отгоре-отдолу, за да оформите възел. Не стягайте, а внимателно оформете възела. Повторете процедурата, като завържете декоративен възел до вече оформения такъв, като следвате инструкциите от изображенията по-долу.

Бързи идеи за Коледа - 1

Докато работите, оформяйте възлите плътно един до друг, след което изрежете излишъка от панделката. Втъкнете двата края в гънките на аксесоара и залепете с капка топъл силикон или пришийте с игла и конец. Окачете на желаното място.

Бързи идеи за Коледа - 1


3. Снежен човек от помпони


Използвайте готови или направени от Вас помпони в бяло, в три различни размера, за да оформите тази весела декорация – снежен човек. Нея можете да използвате окачена върху коледното дръвче, като част от коледни сценки (наред с изкуствени миниатюрни елхички, еленчета и прочее) или като празничен акцент върху масата.

Бързи идеи за Коледа - 1

Какво ще Ви е необходимо:


* 3 бели помпона с различен размер
* вълнена прежда в черно, сиво и червено – за детайлите
* голяма игла за прежда
* по желание – оранжев филц
* червен филц– за шапката
* червена, не много широка, декоративна панделка
* конци в няколко координиращи цвята
* лепило

Бързи идеи за Коледа - 1

Как да го направите:


1. Преди да съедините помпоните, оформете декорацията. С иглата и цветната прежда оформете очите и копчетата на снежния човек. От оранжевия филц можете да формите малък конус, който да пришиете/ залепите като нос.

2. От червения филц изрежете две кръгчета и един правоъгълник. Към по-малкото кръгче пришийте клуп от червена прежда – за окачване. Оформете шапката с игла и конец, и я пришийте към най-малкия помпон.

Бързи идеи за Коледа - 1

3. Пришийте трите помпона един към друг, като минете през центъра на всеки от тях с голяма игла и бял конец. Завържете парчето декоративна панделка около врата на снежния човек, подобно на шал.



Източник: marthastewart.com







13 декември 2012 15:01 | koleden sne6ko
От: rali
mnogo e hubavo i zabavno
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, декорация, коледни орнаменти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg