фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Декоративните панделки в различни цветове са бърз, лесен и евтин начин да създадете красиви акценти за Коледа или да подчертаете детайлите в празничния интериор. Вижте няколко идеи в тази насока, които да Ви вдъхновят за Вашите собствени коледни творения.


1. Гирлянди в цветовете на дъгата

 9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Вместо традиционните верижки, правени от децата в училище от декоративна хартия, направете си красиви и цветни гирлянди от разноцветни панделки. Срежете няколко парчета от панделки с дължина 15 сантиметра и залепете двата им края един за друг, като обримчвате съседните елементи един с друг. За целта използвайте лепило, силикон или двойнозалепващо тиксо. Редувайте посоката на всеки елемент, за да получите красива коледна гирлянда, с който да декорирате елхата или празничната маса. Дължината на така получения аксесоар зависи от Вашето желание и нужди.


2. Декоративни коледни дръвчета

 9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Използвайте за основа готови пластмасови или картонени конуси, или си ги направете сами от дебел картон. Готовата основа декорирайте с тънки разноцветни панделки, като ги увивате около конусите в произволни посоки. Ако желаете, можете да поставите капка лепило на няколко места, за да направите аксесоара по-стабилен. Покрийте изцяло основата, за да не се вижда картонът. На места можете да добавите цветни карфици за повече разкош.


3. Гирлянди от панделки

 9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Един още по-семпъл начин да създадете празнични гирлянди от разноцветни панделки – Използвайте няколко дълги парчета и завържете единия им край към желаното място, като оставите част от него да виси свободно. Отпускайте панделките на драперии, като ги захванете на няколко места към ръба на основата. Можете да разположите всяка панделка на различна височина или да ги съберете в снопче.


4. Декоративна чиния


 9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Използвайте перфорирана пластмасова или картонена чиния, като основа за тази семпла и ефектна декорация. Изберете цветна панделка в координиращи на Вашия интериор цвят и я прокарайте през отворите в чинията, като залепите двата й края откъм задната част на аксесоара. Използвайте друга панделка, за да захванете и окачите декоративната чиния на желаното място в коледния интериор.


5. Цветен детайл на абажурите

 9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Обикновените абажури ще добият коренно нов дизайн с малко декоративна панделка в координиращ цвят. Достатъчно е да обточите по ръба абажура, като залепите панделката с желаната ширина на място. За целта можете да използвате силикон, лепило или двустранно залепващо тиксо, което е временно решение за интериора. По същия начин можете да обточите с панделка и горния ръб на абажура.


6. Декоративни аксесоари за празничната маса

 9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Използвайте широка панделка в ярки нюанси, за да декорирате едноцветните салфетки за хранене. Пришийте декорацията с игла и конец, или я залепете с двойнозалепващо тиксо. Можете да я поставите по ширина, по дължина или по диагонал, за по-голям ефект. Можете да създадете и ефектен аксесоар за сгънатите салфетки, като използвате тясна декоративна панделка – от нея оформете пръстен за аксесоарите и го декорирайте с фльонга в същия нюанс. Отгоре добавете облечено в ярки цветове копче.


7. Декорация за масата

  9 идеи за Коледа от декоративни панделки   9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Декорирайте празничната маса с дълго парче широка лента в ярки нюанси. Пришийте едно или повече парчета към тясна едноцветна покривка, и я изпънете по дължината на масата, така че да не покривате целия плот. На всеки гост поставете по една празнична подложка в същата палитра, а ястията и декорацията подредете върху декоративния акцент. От ажурна панделка пък можете да оформите интересен детайл във формата на роза, който да поставите в стъклени купи върху коледната трапеза.


8. Декоративни свещи с декорация от панделка

 9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Обикновените стъклени поставки за декоративни свещи ще грейнат в ярки цветове с няколко не много дълги парчета тясна панделка. Внимателно залепете парчетата хоризонтално или вертикално на стъклените съдове, като използвате термоустойчиво лепило. Ръбовете на декорацията залепете по периферията на всяка поставка, без да ги приближавате твърде много до пламъка, за да не се запалят и разтопят.


9. Коледно дръвче от топки за елха

 9 идеи за Коледа от декоративни панделки

Пресъздайте формата на коледното дръвче чрез няколко еднакви топки за елха в зелено или бяло. Окачете топките на различна височина, за да оформите триъгълен детайл с желаните размери. Колкото по-нагъсто ги поставите, толкова по-детайлен ще бъде акцентът. Върху най-горната топка завържете цветна панделка, която играе ролята на връх на Вашата виртуална елхичка.




Източник: bhg.com







17 декември 2010 14:27 | idei za dekoracii
От: polin
vliubena sam v tozi sait....4ove6kata fantazia pravi 4udesa...pozdraviavam vsi4ki koito go pose6tavat...bih mogla i az da dobavia idei...
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
коледна декорация, декорация с панделки, цветни гирлянди, празничен интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg