фирми продукти
представяме
работа
 
Зимни акценти: Красиво одеяло със снежинки

Зимата дойде и е време да облечете дома си в зимна премяна. Наред със смяната на палитрата, с поставянето на дебелите килими и плътни материи, и декорацията за зимните празници, можете да "стоплите" своя дом с няколко ефектни акцента, които можете да си изработите сами. Този лесен проект е за красиво и меко одеяло, декорирано с цветни снежинки. Освен практично, то е и лесен начин да добавите цвят в интериорите.

 Зимни акценти: Красиво одеяло със снежинки

За проекта можете да използвате всякакъв вид готово одеяло – вълнено или от изкуствена материя. От каквото и да е направено обаче, то трябва да е едноцветно. Ако имате достатъчно време и желание, можете да си ушиете основата за одеялото и сами, като използвате подходяща материя. Декорацията също може да бъде добавена по няколко начина – тя може да бъде пришита на място на ръка или с шевна машина, или за целта можете да използвате специална самозалепваща материя за апликации, която се активира чрез гореща ютия. Готовият аксесоар можете да използвате за завиване или да го поставите върху канапето, фотьойла или пейката, за да се превърне в ефектен акцент.


Необходими материали:

* готово едноцветно одеяло (най-добре в светъл нюанс) или плат за ушиването му
* молив
* прозрачна хартия
* ножици
* вълнена материя за обшивка по ръбовете
* игла и конци
* шивашка креда
* филц в желаните цветове – за снежинките
* по желание: специален инструмент за филцоване; декоративни мъниста; шевна машина или самозалепваща материя за апликации

 Зимни акценти: Красиво одеяло със снежинки
Инструмент за филцоване.


Инструкции:

1. Свалете схемите по-долу и ги оразмерете по свое желание. Можете да направите едни и същи форми в няколко размера. Разпечатайте ги на принтер и ги изрежете, за да получите шаблоните за снежинките. Можете да използвате и други дизайни, свалени от интернет или нарисувани на ръка.

 Зимни акценти: Красиво одеяло със снежинки
 Зимни акценти: Красиво одеяло със снежинки

2. Очертайте с шивашка креда формите на снежинките върху цветния филц, като направите желания брой декоративни детайли от желаните цветове. Изрежете по контурите.

3. Ако разполагате с инструмент за филцоване, който наподобява игленик, използвайте го, за да закрепите на място снежинките върху одеялото, като разпределяте декорацията спрямо своя вкус. С тази техника се получава сплитане на нишките на филца и тези на одеялото (ако то е от вълна), така че няма нужда да пришивате снежинките допълнително.

4. Ако не разполагате с подобен инструмент, използвайте шевна машина (ако материята на одеялото го позволява) или пришийте снежинките по контурите на ръка. Най-лесният вариант за добавяне на декорацията е със самозалепваща се материя за апликации – изрежете материята в желаната форма, отлепете хартиената защита от едната й страна, поставете я върху филца и минете отгоре с гореща ютия. Когато лепилото се активира, отлепете хартията и от другата страна, позиционирайте върху одеялото и минете отгоре върху снежинката с горещата ютия. Ако се налага, използвайте защитна кърпа – целта е филцът и одеялото да се споят помежду си.

 Зимни акценти: Красиво одеяло със снежинки
Самозалепваща се материя за апликации.

5. Ако желаете, можете да добавите декоративни мъниста, като ги пришиете към снежинките.

6. Обточете одеялото по ръбовете с предварително срязан по дължина и ширина кант от вълнена материя. Пришийте канта на ръка, с шевна машина или с инструмента за филсоване.



Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, зимни акценти, одеяло

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg