фирми продукти
представяме
работа
 
3 бързи идеи за мебелите у дома

Понякога старите мебели у дома могат да се преобразят за часове, превръщайки се в съвсем ново обзавеждане. И не е необходимо това да стане задължително с много средства. Вижте как можете да спестите пари, като преобразите сами старите мебели с подръчни средства.


1. Декорация с хартия


 3 бързи идеи за мебелите у дома

Обикновеният шкаф, използван като странична масичка, ще се освежи само с няколко парчета декоративна хартия или интересен тапет. Декорацията ще скрие неравностите по повърхността на шкафа, олющената боя или повредената дървесина. Предварително можете да пребоядисате мебела или да нанесете оцветител за дървесина.

 3 бързи идеи за мебелите у дома  3 бързи идеи за мебелите у дома

Декорацията се поставя само върху предния панел на шкафа – върху чекмеджетата. Можете да се използва плътна хартия, за да се облицова и плотът на мебела, за да се предпази дървесината. Измерете фасадата на шкафа и изрежете необходимия брой детайли от декоративната хартия. Нанесете лепило върху гърба на хартията и върху мебела, и внимателно позиционирайте декорацията на мястото й. Изгладете повърхността на хартията, за да махнете гънките и въздушните мехурчета. Отгоре можете да нанесете лепило за декупаж и акрилен лак, който да запечата декорацията и да я предпази от повреждане.


2. Нощно шкафче с плисе


Старият шкаф с олющена боя и изпочупени вратички може да се превърне в чудесно нощно шкафче за спалнята, и то без много усилия. Захвърлен на тавана или в мазето, мебелът всъщност притежава огромен потенциал, който може да излезе наяве с малко боя и малко плат. Ако изберете ярки цветове за боята и плата, ще си осигурите доза настроение още от сутринта, със ставането от леглото.

 3 бързи идеи за мебелите у дома

Почистете шкафа добре и го избършете с влажна кърпа. Ако по дървесината има драскотини, можете да ги запълните със специална смес за дърво (или пък с малко цветен пастел в съответния нюанс). Изгладете с шкурка повърхностите и нанесете грунд. Изчакайте да изсъхне и нанесете два слоя от желания цвят и вид боя, а отгоре – два слоя лак. Ако се налага, поставете нова дръжка на чекмеджето или сменете старата..

 3 бързи идеи за мебелите у дома

Измерете отвора в прения панел на мебела и срежете парче от желания плат, като предварително добавите по 15 сантиметра към ширината и 9 сантиметра към дължината. Направете на ръка или с машина подгъв от всички страни на плата, а в горната му част оформете джобче за окачване. Монтирайте в горната част на шкафа дървен лост или пък заковете два винта с халка, на които да опънете канап. За този своеобразен корниз окачете готовата завеска. Ако желаете, можете предварително да срежете плата надве, за а получите двойна завеска за шкафа.


3. Пейка от столове

Бърза идея за старите столове, която ще ги превърне в практична и красива пейка за антрето, гардеробната или детската стая. Можете да използвате както еднакви, така и различни по стил и цвят мебели, стига те да са здрави като конструкция и да са с еднаква височина.

 3 бързи идеи за мебелите у дома

Демонтирайте тапицерията и дунапрена на облегалката и седалката, за да откриете дървената рамка на трите стола. Обработете с шкурка, избършете с влажен парцал и нанесете грунд. Изчакайте да изсъхне и нанесете два-три слоя от избраната боя. Поставете трите стола един до друг и ги изравнете. Ако между краката им има разстояние и те не се докосват, запълнете го с предварително оформени дървени блокчета. Захванете съседните крака на мебелите с винтове за дърво.

 3 бързи идеи за мебелите у дома

Измерете дължината и ширината на общата седалка на трите стола и добавете 10 сантиметра към дължината, и 5 сантиметра към широчината. Изрежете парче шперплат с получените размери и го боядисайте със същата боя, с която боядисахте рамките на столовете. Използвайте парче дунапрен с желаната дебелина и го тапицирайте с избраната материя, за да получите възглавничка за сядане – към нея пришийте връзки. Монтирайте шперплатовата седалка върху трите стола, а отгоре завържете възглавничката. По същия начин направете и облегалката, като оформите една цялостна възглавничка за гърба или три отделни облегалки, тапицирани с еднаква материя. Тук също можете да използвате шперплатова дъска, която да преминава през трите мебела, но само ако формата на облегалките го позволява (те не трябва да са твърде заоблени). За тапицерията можете да използвате различни материи, но в сходни нюанси, за да създадете интересен, но деликатен ефект.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
мебели, идеи за дома, декорация, шкаф, пейка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg