фирми продукти
представяме
работа
 
Детско столче за банята "Пате"

Забавен и практичен, този аксесоар е много подходящ за домове с малки деца. Поставен в кухнята, банята или детската стая, той ще им помогне да достигнат местата, които в противен случай са достъпни само за възрастните и по-големите деца. Столчето може да бъде позиционирано пред кухненската мивка, пред мивката в банята или до шкафа в детската стая, като освен практична мебел, то ще играе ролята и на декорация. Свежите цветове и забавната форма на пате е чудесен детайл към всеки интериор.

 Детско столче за банята "Пате"


Необходими материали:

* схема на детайлите (виж по-надолу)
* 2 МДФ плоскости с размери 40 х 40 см. – за двете странични части на столчето
* 1 МДФ плоскост с дебелина 2 см. и размери 25 х 30 см. – за стъпалото (свръзката) между двете странични части на столчето
* дрелка
* трион за ажурна резба (или друг подходящ режещ инструмент
* винтове за дърво
* молив
* шкурка
* метални скоби с размер 12 см.
* бял грунд и боя в желания цвят
* по желание: добавка за боя за грапавина
* дунапренова или стандартна четка за боя
* самозалепваща се бояджийска лента


Инструкции:


1. Свалете схемата по-долу и я увеличете 4 пъти, за да получите реалните размери. Пуснете я на принтер – цяла или на части (като ги залепите с тиксо), за а получите хартиен шаблон, от който да изрежете частите от МДФ.

 Детско столче за банята "Пате"

2. Прехвърлете формата върху двете МДФ плоскости – тъй като двата детайла ще се намира от двете страни на стъпалото, формата трябва да се прехвърли огледално. Изрежете по контурите с трион за ажурна резба.

3. Отворите за очите направете с подходяща по вид и размер бургия, поставена на дрелката.

4. Обработете всички ръбове на двата детайла с шкурка, за да ги загладите и изравните.

5. Тествайте местоположението на стъпалото спрямо двете странични части – то е отбелязано върху схемата с прекъснати линии. Отбележете местата от вътрешната страна на всеки страничен детайл. На тези места монтирайте двете метални скоби, които ще държат стъпалото на място (можете да поставите две допълнителни скоби за повече стабилност).

6. Монтирайте другата част на металните скоби върху стъпалото. Предварително можете да отбележите местата на винтовете и да пробиете пилотни дупки, за да улесните работата си.

7. Нанесете върху сглобеното столче грунд и оставете да изсъхне. Нанесете боята с четката и я оставете да изсъхне, след което нанесете втори слой от нея. Ако се налага, можете да нанесете още един- два слоя, за да изравните цвета и да го направите наситен.

8. Облепете с бояджийска лента по периферията на стъпалото и по ръба на човката върху двата детайла. Изрежете с макетно ножче лентата, за да обособите клюна по-прецизно.

9. Смесете 1 част боя в оранжево с 1 част добавка срещу плъзгане. Нанесете сместа от вътрешната страна на стъпалото и върху човката на двата детайла, оставете да изсъхне и след това отлепете лентата. Ако желаете, можете да залепите парче корк, мокет или филц върху повърхността на стъпалото – така ще създадете неплъзгаща се повърхност, безопасна за детето.


Източник: marthastewart.com







23 ноември 2010 18:49 | проблем
От: Асен Асенов
опашката е заострена и е опасна при падане ими залитане на детето
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
аксесоар, идеи за дома, декорация, детско столче

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg