фирми продукти
представяме
работа
 
Практични саксии с "етикет"

През студените месеци можете да замените обичайната градинка на терасата или в дворчето си с няколко саксии със свежи растения. Поставете саксиите в хола или пък в кухнята – ако засадите в тях билки и подправки, те ще са Ви полезни при приготвянето на храната. Свежата зеленина ще създаде настроение в интериорите, а правилно подбраните растения могат да бъдат не само красиви, но и полезни. За да организирате по-лесно саксиите, вижте един лесен и евтин проект.

 Практични саксии с

С помощта на този проект можете да създадете върху всяка саксия "етикет", върху който да надпишете какво растение е засадено в нея. Това може да стане, като нанесете готова боя за ученически дъски или си направите сами такава, за да можете да пишете върху нея с тебешир. Преди да нанесете специалната боя можете да боядисате целия съд в желания цвят. Този проект е подходящ не само за саксии, но и за други аксесоари – кутии, щайги, чекмеджета и прочее.

 Практични саксии с


Необходими материали:

* теракотени саксии за растения (негланцирани)
* боя за училищни дъски (или направена от Вас, от латекс и суха смес за фугиране – вижте инструкциите по-долу)
* дунапренена гъбка за боядисване
* хартия
* макетно ножче
* самозалепваща се бояджийска лента (или тиксо)
* тебешир
* шаблони за етикетите

 Практични саксии с


Инструкции:

1. Свалете от интернет или начертайте на ръка желаната форма за етикетите. Можете да използвате и шаблоните, дадени на схемата по-долу – свалете ги, оразмерете ги според желанието си и според размерите на саксиите, които ще използвате, и ги принтирайте на обикновена хартия. Изрежете формите по контурите с макетно ножче, за да получите шаблоните за проекта.

 Практични саксии с

2. Залепете с тиксо всеки хартиен шаблон върху избраната саксия, на мястото, на което искате етикетите.

 Практични саксии с

3. Ако искате да направите своя собствена боя за писане, смесете 1 чаша матова латексова боя със супена лъжица суха смес за фугиране на плочки (без пясък). Разбъркайте добре.

4. Нанесете така получената смес или готовата боя с помощта на дунапренена четка. Нанасяйте я върху шаблона, като внимавате боята да не попадне под хартията и да се разтече. Нанесете равномерен слой, движейки четката отвътре-навън. Оставете боята да съхне поне един час и нанесете втори слой от сместа (боята).

 Практични саксии с

5. Когато и вторият слой изсъхне, отлепете шаблоните, за да разкриете получените етикети върху саксиите.

6. Когато боята е напълно суха, натъркайте целия сектор с парче тебешир и избършете с влажна кърпа. Сега вече аксесоарите са готови и можете да пишете върху тях с тебешир.

 Практични саксии с


Източник: designspongeonline.com







24 февруари 2012 13:46 | отговор
От: comfort.bg
Не би трябвало, все пак проектът е за саксии, а растенията трябва да се поливат.
22 февруари 2012 00:53 | вода-боя?
От: Цветомира
предполагам чеводата не е проблем за самонаправената боя?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
саксии, идеи за дома, растения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg