фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектна тапицирана стена

За всекидневната, детската стая или пък спалнята, тази ефектна и практична тапицирана стена е чудесно решение за интериора. Тя може да се направи върху стената зад леглото или пък зад холното канапе. Размерите на проекта зависят от Вашето желание и конструкцията на стаята.

Ефектна тапицирана стена

Луксозният на вид дизайн може да се постигне с не много средства и усилия. Целият проект се оформя върху подвижна дъска, която се монтира върху стената. Така ще разполагате с красив акцент, който е много комфортен при облягане назад, заради поставената подплата.


Гофрирано очарование


Ефектна тапицирана стена

За проекта може да се използва разнообразие от цветове и материи, като е препоръчително те да са по-твърди. Тук е използвана винилова материя в светлосиво, която допълва чудесно интериора. Тапицираната дъска е захваната с винтове за стената, така че да я покрие изцяло.


Необходими материали:

* мерителнаа рулетка
* ножици
* тъкан за тапицерията в избрания цвят – например винил
* шевна машина
* карфици
* шперплатови дъски за основа – тук са използвани такива с размери 1.2 см. х 1.2 м. х 2.4 м.
* метални скоби – ако се налага да свързвате шперплатовите дъски
* тапицерски телбод/ такер
* пистолет за топъл силикон
* двойна вата
* винтоверт
* метални шайби
* винтове


Инструкции:

Стъпка 1: Измерете стената

Ефектна тапицирана стена

Определете височината и ширината на необходимия шперплатов панел, като измерите сектора от стената, който искате да декорирате. Измерете и диагонала, и разделете получените стойности на него, за да определите броя на робовете. Тук всеки правоъгълник е със страна 30 см. (38 см. по диагонал). Срежете шперплата на измерените стойности и ако се налага монтирайте няколко дъски една към друга с метални скоби.


Стъпка 2: Купете материята за тапициране

Ефектна тапицирана стена

Изрежете от избрания плат необходимия брой правоъгълници. Осигурете си достатъчно плат за тапициране, като добавите по 3 сантиметра толеранс от всички страни. Размерите на тук са: стена 2.4 х 3.6 м.; 62 ромба със страна 30 см. и диагонал 38 см. Можете да направите тапицерията и от едно цяло парче плат, но релефният ефект няма да е толкова силен.


Стъпка 3: Ушийте тапицерията

Ефектна тапицирана стена

Захванете с карфици един за друг всички ромбове, като оформите редици. Пришийте ги от вътрешната страна и махнете карфиците. Готовите редици пришийте една към друга, като направите двоен шев за повече стабилност.


Стъпка 4: Добавете двойната вата

Ефектна тапицирана стена

Залепете сгънатия надве пласт вата от избрания материал, като го захванете с топъл силикон за шперплата. Можете да използвате и един пласт от ватата, но ефектът няма да е толкова силен.


Стъпка 5: Захванете тапицерията

Ефектна тапицирана стена

Изпънете добре тапицерията върху ватата и захванете ръбовете й от долната страна на шперплата, като използвате такер. Не пестете телчетата, за да захванете плата стабилно към основата. Изрежете излишъка от плата.


Стъпка 6: Монтирайте за стената

Ефектна тапицирана стена

Изправете тапицирания панел до стената. Започнете от единия му ъгъл, като пробиете с дрелка дупка в центъра на първия сектор – мястото, където се събират ъглите на четири съседни ромба. Поставете метална шайба и винт, който да премине през тапицерията, през ватата, през шперплата и в стената. Ако желаете, можете да захванете панела с няколко допълнителни винта по периферията.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, тапицирана стена, идеи за дома, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg