фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектни декоративни свещи в метални кутийки

С настъпването на студеното време идва и нуждата да направим дома си по-уютен. Един от начините е да добавим в интериора няколко големи декоративни свещи с индивидуален дизайн, които да играят ролята на декорация и на източник на мека светлина. Освен като празничен акцент за масата и шкафа, тези аксесоари са и чудесно допълнение към подаръците, което можете да добавите, тъй като те са с уникален и индивидуален дизайн.

Ефектни декоративни свещи в метални кутийки

Вместо да използвате стандартните стъклени или керамични съдове, за този проект са Ви необходими обикновени метални кутии с всякакви размери и форма, останали от сладки, соленки, бонбони и прочее. Ако предпочитате ароматизираните продукти, можете да експериментирате с ароматни масла или пък да закупите директно ароматни декоративни свещи.


Необходими материали:

* метални кутии – тествайте ги дали не протичат, като ги напълните с вода
* парафин за декоративни свещи или нови декоративни свещи
* фитилчета – продават се в пакет по няколко и съдържат фитилчета с метална пластина
* два метални съда за водна баня
* бамбукови шишчета

Ефектни декоративни свещи в метални кутийки


Инструкции
:

1. Ако фитилчетата не са предварително потопени в парафин, разтопете малко от парафина и ги потопете в него, за да образувате тънък слой върху конеца.

2. Почистете добре металните кутии, които ще използвате.

3. Поставете по една капка разтопен парафин върху дъното на всяка кутия и поставете отгоре метална пластина с фитилче, така че тя да застане стабилно, без да се измества.

4. Навийте края на всяко фитилче за бамбуково шишче, за да стои изправено.

Ефектни декоративни свещи в метални кутийки

5. Разтопете а водна баня желаното количество парафин, като можете да смесите различни видове цветове и аромати. Парафинът не завира, но е силно запалим и затова трябва да работите внимателно с него. Използвайте предпазни ръкавици, за да не се изгорите от разтопения парафин.

Ефектни декоративни свещи в метални кутийки

6. Когато парафинът премине в течно състояние, внимателно започнете да го изсипвате в металните кутии. Докато наливате, проверявайте дали фитилчето стои изправено.

Ефектни декоративни свещи в метални кутийки

Ако горната част на декоративната свещ, особено местата около фитилчето, не се втвърдява гладко, това може да означава, че са се получили въздушни мехурчета. Спукайте ги с бамбуково шишче, докато парафинът е все още мек, за да изкарате въздуха, и добавете още малко парафин, за да загладите повърхностите. Оставете парафинът да стегне за поне едно денонощие и изрежете излишното количество конец на фитилчето. Ако кутиите, които използвате са с капаче, можете да го поставите отгоре, когато не използвате аксесоарите.

Ефектни декоративни свещи в метални кутийки

Ефектни декоративни свещи в метални кутийки

 

Източник: designspongeonline.com







27 ноември 2010 22:47 | свещи
От: Тея
Кутийките от шоколадовите пуричките са първото нещо ,което се сещам !!
17 ноември 2010 10:46 | свещи
От: Lady*angel
Само, че тук в България е много трудно да се намерят каквито и да е метални кутийки.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
интериор, декоративни свещи, декорация, дизайн, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg