фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни възглавнички с красиви мотиви

Допълнете есенно-зимния интериор на своя дом с тези красиви декоративни възглавнички с луксозен дизайн. Те са лесни за направа и не изискват нито твърде много усилия, нито много средства. Изберете цветовете според вкуса си и ги съчетайте с вече съществуващия интериор на стаята.

Декоративни възглавнички с красиви мотиви

Разнообразието от декоративни мотиви, които могат да се използват, е голямо. Ние сме подбрали деликатни, но и ефектни декоративни щампи, които да използвате за проекта. За целта трябва да направите от картон шаблон, който да използвате, за да оформите мотивите. Нанасянето на боята става с кръгла четка или гъбичка, като внимавате да не нанесете твърде голямо количество боя, така че тя да се процеди под шаблона. Ако дизайнът изисква използване на няколко цвята, нанасяйте всеки цвят с отделна четка или гъбичка, за да не смесите тоновете.

За проекта можете да използвате готова калъфка или да ушиете направо нова декоративна възглавничка по Ваш вкус. Ако материята, която ще използвате е твърде тънка, поставете под нея парче восъчна хартия, която да не позволява на боята за тъкани да се разтече.


Необходими материали:


* картон или водонепромокаема хартия
* шаблон
* макетно ножче
* по желание: инструмент за перфориране
* плат за калъфките или готови калъфки
* перманентна боя за тъкани на водна основа – черна, бяла, розова и оранжева
* безцветен разредител (extender)
* кръгли четки или гъбички


Декоративни възглавнички с красиви мотиви
Инструмент за перфориране.


Инструкции:


1. Създайте шаблона, като предварително свалите на компютъра си и разпечатате схемата по-долу, оразмерите я и я пуснете на принтера. Залепете хартията върху картон или плътна хартия, и пренесете контурите върху нея. Изрежете с макетно ножче кръгчетата върху шаблона, както и детайлите с формата V.

Декоративни възглавнички с красиви мотиви

2. Поставете втори лист хартия или картон, и изрежете останалите детайли от схемата, които са листата на декорацията и точките в няколко размера. Ако разполагате с инструмент за перфорация, можете да го използвате. Двете парчета водонепромокаема хартия или картон ще играят ролята на шаблони.

Декоративни възглавнички с красиви мотиви

3. Прикрепете с кабарчета плата или калъфката, добре изпъната, към равна повърхност. Отгоре прикрепете шаблона с кръгчетата и детайлите с форма V.

4. Подгответе бялата боя за тъкани и използвайте гъбичка или кръгла четка, за да я нанесете върху шаблона. Оставете боята да съхне няколко минути. Преместете шаблона встрани, за да декорирате цялата калъфка.

5. Поставете шаблона с листенцата и кръгчетата в няколко размера, така че да паснат на вече боядисаните в бяло детайли върху калъфката. Подгответе черната боя за тъкани и нанесете с кръгла четка или гъбичка. Оставете да съхне няколко минути и преместете шаблона, за да оформите цялата декорация.

Декоративни възглавнички с красиви мотиви

6. Подгответе розовата палитра – смесете розовата боя с малко безцветен разредител, в съотношение 1:3. Изравнете шаблона, който използвахте в стъпка 3, с вече направената декорация в бял цвят и леко го изместете встрани, така че да припокриете детайлите частично. Нанесете розовата боя с кръгла четка или гъбка. Оставете да съхне няколко минути и изместете шаблона, за да довършите декорацията.

Декоративни възглавнички с красиви мотиви


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
декоративни възглавнички, възглавници, интериор, обзавеждане, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg