фирми продукти
представяме
работа
 
7 хитри идеи за вградената ниша

Вградените гардероби и ниши са чудесен начин да спестите място у дома и да организирате вещите си изрядно, скрити зад вратите на нишата. В зависимост от това къде точно се намира тя, вградената ниша може да се превърне в разнообразни по функционалност помещения. Вижте няколко идеи:


1. Стаичка за кафе


7 хитри идеи за вградената ниша

Какво по-хубаво в ранната сутрин от чаша горещо кафе, приготвено в специално създадената за целта вградена ниша. Тук могат да се организират всички необходими продукти, уреди и аксесоари – от бурканчетата с кафе, чай и захар, през чашите за напитки, чак до кафе машината. Ако нишата не разполага с шкафче, поставете в нея подходящо по размер обзавеждане – кухненски шкаф с чекмеджета, както и няколко монтирани върху стената вградени рафта. Не забравяйте да си осигурите и достъп до електричество – с контакт или разклонител.


2. Антре


7 хитри идеи за вградената ниша

Ако нишата се намира близо до входа, можете да я оформите като гардеробна и да си спестите обзавеждането на отделно антре. Поставете дървена пейка за сядане, може и такава с вграден шкаф за обувки, както и монтирана на стената закачалка за дрехите и аксесоарите. Ако нишата е с вратички, заковете върху тях допълнителни закачалки.


3. Хоби стая


7 хитри идеи за вградената ниша

Можете да превърнете вградения гардероб и в стая за своето хоби – например за изработка на различни декорации и аксесоари, за шиене или за колекциониране. Тук можете да поставите и подходящи мебели – бюро, шкаф, рафтчета и стенни закачалки, с които да организирате необходимите за хобито си вещи.


4. Домашен офис


7 хитри идеи за вградената ниша

Във всекидневната, в спалнята или в детската стая, вградената ниша в стената може да се превърне в практично място за работа или учене. Тук можете да поставите бюро или масичка, шкафче с чекмеджета, рафтове и прочее, в които да организирате необходимите аксесоари. За сядане е достатъчно да поставите стандартен стол, който (ако има достатъчно място в дълбочина) можете да прибирате под бюрото или масата. Добре е нишата на бъде с вратички, за да можете да скриете безпорядъка винаги, когато не работите. От вътрешната страна на вратичките също можете да монтирате система за организиране на документи и аксесоари.


5. Кът за опаковане

7 хитри идеи за вградената ниша

Вграденият шкаф и рафтчета ще съберат всичко необходимо, за да опаковате бързо и лесно пакети, подаръци, храна и прочее. Работният плот е плотът на масата или шкафа, а чекмеджетата и рафтовете ще съберат необходимите за опаковане консумативи и приспособления – ножици, фолио, декоративна хартия, панделки, картон и прочее.


6. Перално помещение


7 хитри идеи за вградената ниша

Ако нишата е с подходящо местоположение, тя може да бъде превърната в практично перално помещение или място за гладене. Организирайте пералнята, сушилнята, шкафовете, рафтовете и плотовете така, че да разполагате с достатъчно място за работа – гладене, сгъване на дрехите, поставянето на кош за пране, ютия и прочее. Можете да добавите и сгъваема сушилня или сгъваем плот, монтиран за стената. В горната част на нишата пък можете да монтирате висок лост, на който да поставите закачалки за деликатните дрехи, които лесно се мачкат.


7. Кът за смяна на пелените


7 хитри идеи за вградената ниша

Ако в детската стая няма достатъчно място, превърнете тесния вграден гардероб в място за преобуване на бебето. Върху ниско шкафче или вграден плот можете да направите работна площ за смяната на пелените, а върху рафтчета под и над него можете да организирате аксесоарите и продуктите, от които се нуждаете. Кърпите например можете да сгънете кокетно в големи плетени кошници, които да подредите върху високите рафтове.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
ниша, ниши, вградена ниша, идеи за дома, вграден гардероб

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg