фирми продукти
представяме
работа
 
Еклектични декорации с цветя

Еклектиката е подход към мисленето, при който човек не се придържа изцяло към едни и същи принципи. Това довежда до нестандартни решения и свежи хрумвания, които са особено интересни в изкуството, особено когато става въпрос за обзавеждане на дома. Вижте няколко нестандартни аранжировки с цветя, които можете да приложите в дома си, за да го превърнете в "рамка" за красивите акценти.


1. Вътре във вазата


Еклектични декорации с цветя

Вместо да натопите цветята по стандартния начин, изберете подходящи растения с гъвкави стебла и ги аранжирайте вътре във висока ваза. За да получите показаната декорация, съчетайте стръкче орхидея с палмово листо, като ги аранжирате спираловидно, а на дъното на вазата налеете 2 см вода. Още по-голям ефект ще постигнете, ако поставите едно листенце да плува свободно във водата.


2. Зад стъклото


Еклектични декорации с цветя

Използвайте различни по големина стъклени съдове, за да създадете свежа и зелена аранжировка. На дъното на съдовете поставете 1-2 см дребен чакъл за аквариуми, за да осигурите дренаж. Отгоре поставете наситнен активен въглен и влажна почвена смес. Изберете растения с къса коренова система и ги засадете в почвената смес, като ги аранжирате по Ваш вкус.


3. Свежи цветчета


Еклектични декорации с цветя

Една семпла, но много ефектна идея – ако букетът Ви вече е изсъхнал, но по него има останали няколко свежи цветчета, откъснете ги и ги аранжирайте в плитък съд (например купичка за сос). За целта срежете стеблата на цветчетата на дължина 2-3 см и ги натопете в купичката, пълна с вода. Така създадената декорация можете да поставите върху декоративна чиния и да изложите върху страничната масичка или масата за хранене.


4. Под похлупак

Еклектични декорации с цветя

Използвайте съчетание между декоративен поднос за сладки и прозрачен стъклен или пластмасов похлупак, за да оформите свежа зелена аранжировка. Оформете дъното със ситен чакъл за аквариуми (за дренаж), посипете отгоре наситнен активен въглен и поставете почвената смес. Засадете желаните растения (изберете такива с плитка коренова система) и поставете отгоре похлупака – за да дишат растенията, можете да го надигнете на няколко места с камъчета.


5. Туфи от цветя


Еклектични декорации с цветя

Използвайте максимума от цветята, като се отървете от стеблата. Срежете дръжките на избраните цветя до дължина 2-3 см и ги аранжирайте едно до друго в прозрачен стъклен или пластмасов съд. На дъното на съда налейте няколко сантиметра вода и подредете шепа гладки речни камъчета, между които да закрепите дръжките на цветята. Ако искате да постигнете по-голям ефект, срежете няколко цветчета на по-голяма височина и ги поставете между останалите.


6. Свеж акцент за масата

Еклектични декорации с цветя

Ето един красив и нестандартен акцент за масата – използвайте подходящ съд с продълговата форма (например сосиера), за да аранжирате в него избраните цветя. Тук например са използвани стръкчета гладиола, подрязани до нужната дължина – част от тях са поставени в едната посока, а другата част са насочени в другата посока. Ако искате да допълните тази декорация, поставете на всяко място за сядане съдове с по няколко цветни листенца от гладиола.


7. Аранжировка с плодове

Еклектични декорации с цветя

Съчетайте два свежи елемента в едно – разноцветни растения и сочни плодове. Аранжирайте букета с цветя и го натопете в малка ваза с вода. Вазата потопете в по-голям съд (от прозрачно стъкло или пластмаса), като внимателно подредите по стените на съда резенчета лимон, портокал, краставица или друг избран плод.


8. На дъното

Еклектични декорации с цветя

Семпла и красива, тази аранжировка включва голям прозрачен съд, на дъното на който има 2-3 см вода. В него можете да аранжирате различни по вид и цвят цветчета, чиито дръжки са срязани до необходимата дължина. Добавете и няколко цветчета с по-дълги стебла, за да създадете визуален интерес във височина.


Източник: bhg.com







31 октомври 2010 20:59 | еклектика
От: виолета тимнева
Нямам думи! Чудесно! Лесно изпълнимо.
23 август 2010 18:26 | napravi si sam
От: stilrous
4udesnooooo,vednaga krada idejata,osob.s limonite,superissimooo
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
цветя, декорация, букети, аранжиране на цветя, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg