фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за интериора: Рустикални рафтчета от дърво

Ако сте почитатели на рустикалния дизайн и смятате за очарователни мебелите и аксесоарите, които сякаш идват директно от природата, вижте този лесен проект. С негова помощ ще можете да си направите сами цяла колекция от интересни и нестандартни рафтчета от дървени пънчета, които са не само евтини за направа, но и изключително ефектни като дизайн.

Бързи идеи за интериора: Рустикални рафтчета от дърво


Проектът е особено подходящ за лятната вила или всекидневната с органичен дизайн, тъй като рустикалните рафтчета се вписват чудесно в семплия неофициален стил. Тяхната природна красота и необработени ръбове са в състояние да се превърнат в ефектен акцент на фона на обикновените бели стени. Рафтчетата са много подходящи за поставяне на зелени растения, снимки в рамка, книги и декорации.

Бързи идеи за интериора: Рустикални рафтчета от дърво


Необходими материали:


- обикновен дървен пън с желаната дължина и обиколка поне 15 см.
- подходящ режещ инструмент (най-добре е да поръчате на специалист да нареже предварително пънчето на желаната дебелина) – препоръчително е да не използвате циркуляр, а ръчна ножовка или банциг, който е по-безопасен за употреба
- L-образни скоби – стандартни или декоративни

Бързи идеи за интериора: Рустикални рафтчета от дърво


Инструкции:


1. Отрежете най-външните части на пънчето, за да получите и от двете страни две плоски повърхности. Страничните части пък трябва да останат заоблени и с кората на дървото.

2. Нарежете пънчето на дълги "филийки" с подходящ инструмент (или поръчайте на дърводелец) – парчетата  трябва да са с дебелина 3-5 см., а ако те са по-дълги от необходимото, можете да ги скъсите с ножовка. Сега разполагате с няколко плоски парчета, които от двете страни са с естествената си кора.

Бързи идеи за интериора: Рустикални рафтчета от дърво


3. Изберете коя страна на всяко парче ще се вижда при използването на рафтовете и я оставете с кората. Срещуположната страна ще е тази, която ще се монтира на стената, затова изрежете кората по ръба й и изгладете повърхността с шкурка. Така дървесната кора остава само върху единия страничен ръб на готовата плоскост – това е декоративната част на рафтчето.

Бързи идеи за интериора: Рустикални рафтчета от дърво


4. Използвайте нивелир, за да отбележите местата на всеки рафт. Монтирайте на тези места L-образните скоби, като използвате подходящи за конструкцията на стената винтове.

5. Горната част на скобите монтирайте за дъното на всяко рафтче. Ако Ви се струва, че рафтчето няма да издържи тежестта, можете да добавите допълнителна скоба – в средата между двете монтирани на стената скоби.

Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
рафт, рафтчета, рустикални рафтчета, идеи за дома, дърво

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg