фирми продукти
представяме
работа
 
Кокетна сглобяема къщичка в гората

Какво по-хубаво от уединена ваканция в прегръдките на планината? Собствениците на тази компактна горска къщичка са избрали дивата природа на Орегон, за да построят тук мечтаната вила за ваканциите си. Къщата е построена от готови панели и е струвала на семейството 57 000 долара, заедно със земята.

Кокетна сглобяема къщичка в гората

Вилата се намира на склон сред девствените гори на планината, близо до планинското езеро Уолоуа с неговите кристално чисти води, а гледката от миниатюрната веранда е опияняваща. Сградата е с площ само 12 кв.м., без да се брои верандата.

Кокетна сглобяема къщичка в гората

Кокетна сглобяема къщичка в гората


В средата на нищото


Кокетна сглобяема къщичка в гората

Далеч от суматохата на големия град и едновременно с това близо до цивилизацията, горската къщичка предлага оазис от спокойствие сред зеленината на гората. До нея се достига пеша или с планински велосипеди, по специално създадени еко пътеки. Мястото е подходящо за почивка във всички сезони – през лятото тук може да се практикува риболов и плуване с лодка в езерото, а през зимата планината е чудесно място за зимни спортове.


Семпъл живот


Кокетна сглобяема къщичка в гората

Ограниченото пространство и изолираното местоположение на горската къщичка дава възможност на семейството да се наслади на предимствата на семплия начин на живот – в нея няма течаща вода и ток, затова собствениците се отопляват и готвят с печка на дърва.


Евтина земя за продан


Кокетна сглобяема къщичка в гората

Когато собствениците посещават за пръв път североизточните планински райони на Орегон, близо до тихоокеанското крайбрежие, те осъзнават, че са се влюбили в мястото. Тогава се заражда идеята да създадат именно тук своя ваканционен оазис, а малко по-късно те успяват да намерят сравнително евтин парцел в района, където да осъществят идеята си. Парцелът е върху склон и е с размери само 35 х 50 метра, но той е достатъчен за малката сглобяема къщурка, още повече, че гледката от мястото е спираща дъха.


План на сградата


Кокетна сглобяема къщичка в гората

Това е планът на постройката – семпъл и компактен. Макар и само 12 кв.м., къщичката е пригодена за живеене на двучленно семейство, а верандата е чудесно място за почивка, четене или наблюдение с бинокъл на дивата природа наоколо.


Други алтернативи


Кокетна сглобяема къщичка в гората Кокетна сглобяема къщичка в гората

Ето още няколко алтернативи на сглобяеми къщи, които собствениците на горската къщичка са можели да изберат за своя ваканционен дом. Различни по размер и разпределение, те са подходящи за всеки вкус – в зависимост от цената, желаната площ и дизайн.


Изграждане на къщата


Кокетна сглобяема къщичка в гората Кокетна сглобяема къщичка в гората

Кокетна сглобяема къщичка в гората

Тъй като мъжът в семейството има опит в сферата на архитектурата и строителството, това значително намалило разходите за изграждането на постройката. Целта била къщичката да е семпла и да се слее със заобикалящата среда. Основен момент била и сигурността – тъй като семейството отсъства от вилата за дълги периоди, тя трябвало да лесна за заключване и обезопасяване.

Изграждането започнало със създаване на подпори, най-вече заради факта, че теренът е върху склон. Върху подпорите е изградена основата, а върху нея пък са монтирани стените с рамка и облицовка от кедрова дървесина. Върху конструкцията е поставен метален покрив и подпокривна защита от вредители. Макар планирането да проекта да отнема цели 2 години, заедно с помощта на приятели и роднини семейството успява да завърши сградата само за 2 седмици.


Обзавеждане на къщичката


Кокетна сглобяема къщичка в гората

Вътрешността на къщата е облицована с дървесина, включително подовата настилка от ламинат. Добавени са сгъваема масичка за двама, компактен шкаф, печка на дърва и няколко вградени в стената рафта. Що се отнася до спалнята, тя е поместена над кухнята и трапезарията – върху второто ниво на къщата, изградено под скосения покрив. Прозорците са разпределени така, че да осигуряват естествена светлина до всички части на къщурката.


Зашеметяваща гледка


Кокетна сглобяема къщичка в гората

За собствениците на къщичката липсата на електричество не е проблем – те се наслаждават на чудесната природа, макар да използват портативна тоалетна, осветление на свещи и маслена лампа, и индивидуална соларна система за затопляне на водата. Според тях семплият живот дава възможност да се насладиш пълноценно на истински важните неща около теб.

Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
сглобяема къща, къщичка в гората, Орегон, идеи за дома, горска къщичка

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg