фирми продукти
представяме
работа
 
Весел моливник с филцова декорация

Зарадвайте детето си с тази весела и нестандартна поставка за моливите. Тя ще се превърне в цветен акцент върху ученическото бюро или върху шкафчето в детската стая. Оставете детето да избере какви цветове да използвате за проекта и го направете заедно с него. На същия принцип, на който е направена конкретната декорация, можете да създадете и други интересни мотиви. Ние Ви предлагаме весела и цветна декорация с бухалче, като прилагаме и семпла схема с елементите за направата му.

Весел моливник с филцова декорация


Необходими материали:

* метално или пластмасово моливниче (тук е използван моливник с метална мрежичка, който е най-подходящ за проекта, тъй като окачването на декорацията става най-лесно)
* парчета цветен филц в желаните цветове (можете да използвате и друг вид плат, стига той да е достатъчно плътен)
* милиметрова хартия
* моливче
* обикновени ножици и ножици за зигзаг нарязване
* бял конец за бродерия
* 2 копчета в избрания цвят, с диаметър 10-12 мм


Инструкции:


1. Свалете схемата по-долу и я оразмерете спрямо желанието си и размерите на избрания моливник.

Весел моливник с филцова декорация


2. Принтирайте схемите и ги изрежете по контурите, за да ги използвате като шаблон за елементите от филц (или друга избрана материя).

3. Очертайте с шивашка креда формите върху филца и ги изрежете по контурите. За очичките и крилцата използвайте ножиците за зигзаг нарязване.

4. Използвайте трислоен конец за бродерия, за да направите обточващ шев по долния ръб на тялото на бухалчето, както и по периферията на главата му. Поставете крилата на местата им върху тялото и ги пришийте по същия начин.

5. Пришийте с обикновен шев главата на бухалчето към тялото (или я залепете с малко лепило за тъкани) и добавете очичките. Върху тях пришийте двете копчета.

6. Захванете филцовата фигурка към моливника, като използвате малко конец за бродерия. Ако поставката е като тази, използвана тук, това ще стане много лесно, тъй като конецът може да се провре между отворите в мрежичката. Ако обаче използвате друг вид моливник, залепете фигурката с малко течен силикон. Друг вариант е да пришиете към крилцата на бухала късо парче ластик, така че да можете бързо и лесно да го поставяте около различни аксесоари. Можете да използвате същата филцова фигурка и на други места – върху дрехи, албуми със снимки или пък върху завесите.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, моливник, филцова декорация, филц, бухалче

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg