фирми продукти
представяме
работа
 
Трикамерен (четворен) стъклопакет

Какво представлява трикамерният стъклопакет

Другото му название е четворен, тъй като се състои от четири стъкла. Както и при другите стъклопакети, за осигуряване на изолация между всеки две стъкла се поставят дистанционери и камерите са пълни с въздух. За отлично уплътняване външният контур е с нанесен върху него херметичен слой.

Трикамерен (четворен) стъклопакет

Как ще забележите, че стъклопакетът е трикамерен

Признакът, че виждате трикамерен стъклопакет, е по-малката му площ. Тя се налага поради по-голямото му тегло, за да не се получи прекалено голяма тежест на готовия стъклопакет.

Решението за трикамерен стъклопакет трябва да се прецени добре

Трикамерните стъклопакети привличат с високата степен на топлоизолация, но инсталирането им води до някои недостатъци. Преди вземане на решение за такъв стъклопакет въпросът трябва да се обсъди със специалисти по дограма, за да може собствениците на дома или офиса да са сигурни, че решението им е напълно подходящо.

В какви райони е оправдано използването на трикамерен стъклопакет

В нашите климатични условия по-екстремни температури се наблюдават в планински райони. През зимата температурите там са най-ниски в цялата страна. Освен това зимният период в планинските райони продължава по-дълго. А дори и през топлите сезони нощем температурите падат до много ниски стойности. В такива условия трикамерните стъклопакети са подходящи за постигане на по-добра изолация, отколкото с разпространените еднокамерни и двукамерни.

Другото подходящо решение за трикамерен стъклопакет е за жилища и офиси в близост до транспортни възли. Нивото на шум в такива райони е доста по-високо от шума в обикновена градска среда например, и трикамерният стъклопакет е оправдан избор.

Недостатъци, които трябва да се вземат предвид при трикамерния стъклопакет

Както е споменато по-долу, теглото на този вариант е по-голямо, тъй като се добавя още едно стъкло.

На второ място, поради добавянето на още едно стъкло се налага да се направят допълнителни разделения на стъклопакета, за да се осигури достатъчна опора. Това ще доведе до оскъпяване на дограмата.

По-добрата шумоизолация определено прави варианта на трикамерен стъклопакет чудесен избор. Но задържането на шума все пак не е универсално: не се пропускат високочестотните звуци.

За нашия климат еднокамерните и двукамерните стъклопакети са достатъчно добри решения

Трикамерните стъклопакети не са често използвани в нашия климат. Те наистина осигуряват много по-добра топлоизолация от широко разпространените еднокамерни (двойни) и двукамерни (тройни) варианти. Но и при тези често срещани два вида стъклопакети се предлагат различни варианти, с които можете да постигнете и по-висока топлоизолация, и по-добра шумоизолация, ако домът или офисът ви е в шумен район. Топлоизолацията, постигана с  двукамерните и еднокамерните стъклопакети, осигурява достатъчно топлина и уют за нашата географска ширина.

Какви варианти на стъклопакети можете да изберете за добра топлоизолация и шумоизолация

Препоръчаните по-долу варианти осигуряват оптимална топлоизолация, малка степен на UV пропускане, а пропускането на светлина няма да се намали. Ето комбинациите според изложението на помещенията:

  • комбинация от високоенергийно стъкло с бяло и с К стъкло – за помещения с южно или източно изложение;
  • комбинация К стъкло, бяло стъкло и още едно К стъкло – за помещения с източно или северно изложение.






Няма коментари


ключови думи
дограма, стъклопакет, трикамерен стъклопакет

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg