фирми продукти
представяме
работа
 
7 дизайна, които ви напрягат, без дори да го осъзнавате

Животът на съвременния човек е много напрегнат, динамичен и често изпълнен с хаос. Това води до необходимостта от място, където властващи са уютът, спокойствието и комфортът. Повечето хора се стремят да превърнат в подобно място своя дом. Много често обаче някои недообмислени аспекти и грешки в дизайна могат да имат негативен ефект не само върху интериора, но и върху цялостната обстановка и настроение.

1. Използването на твърде много декоративни възглавнички

7 дизайна, които ви напрягат, без дори да го осъзнавате

Трудно е да си представим как декоративните възглавнички могат да имат негативно влияние върху интериора. Подредени върху леглото или дивана, те създават усещане за комфорт и правят пространството приветливо и уютно. От друга страна обаче, твърде много декоративни възглавнички могат значително да намалят използваемата площ от меката мебел. Според проучване претрупаният интериор може да бъде основна причина за повишаване нивата на стрес. Ето защо не прекалявайте с броя на декоративните възглавнички.

2. Липса на достатъчно мебели за съхранение

7 дизайна, които ви напрягат, без дори да го осъзнавате

Дори и да не можете да се похвалите с просторна гардеробна стая, това по никакъв начин не означава, че дрехите и обувките ви трябва да бъдат разпръснати из цялото жилище. Инвестирайте в портманто, шкаф за обувки и функционален гардероб, с които без съмнение ще внесете ред и хармония не само в дома, но и в ежедневието си.

3. Прибори за хранене, които просто не си пасват

7 дизайна, които ви напрягат, без дори да го осъзнавате

В кухните на повечето хора с течение на времето се натрупва разнородна колекция от чаши, чинии и прибори, които не си пасват. В много случаи те могат да направят подредбата на масата не просто непривлекателна, но и психически напрягаща. Направете на себе си услуга и се подгответе за наближаващите празници с прибори и сервизи, които се съчетават прекрасно помежду си и които ще ви помогнат да очаровате семейството и гостите си.

4. Твърде дръзки и крещящи цветове

7 дизайна, които ви напрягат, без дори да го осъзнавате

Въпреки че може да сте привлечени от ярките, улавящи погледа нюанси, каквито са жълтото и червеното например, прекомерната им употреба в интериора може да направи атмосферата изключително стресираща и натоварваща. Вместо това за преобладаващи цветове изберете по-леки и успокояващи тонове, с които да внесете хармония в дома си.

5. Множество принтове и текстури

7 дизайна, които ви напрягат, без дори да го осъзнавате

Съчетанието на различни принтове в дизайна на един интериор е много по-трудно, отколкото изглежда и ако не е реализирано адекватно, може да внесе усещане за дисхармония. Ако обаче сте привърженици на динамичните шарки и текстури, използвайте правилото 60-30-10 – за 60% от пространството използвайте доминиращия принт, за втория 30%, а за акцентите – 10%.

6. Претрупани рафтове, секции и етажерки

7 дизайна, които ви напрягат, без дори да го осъзнавате

Подреждайки върху секциите и етажерките в дома си безброй сувенири, снимки, книги и какво ли още не, има голяма вероятност да претрупате интериора и да нарушите цялостната естетика на помещението. Това от своя страна може да доведе до повишаване нивото на кортизол (хормон на стреса). Ето защо не се старайте да изложите всичко на показ, а осигурете място единствено за предметите и декорацията, на които наистина държите и ви носят радост.

7. Неудобни и нефункционални мебели

7 дизайна, които ви напрягат, без дори да го осъзнавате

Заменете всички мебели в дома си, които вече не осигуряват на вас и вашето семейство необходимия комфорт. Дори това да означава да се разделите с любимия си стол или първата лампа, която сте купили за дома си, това е важна крачка към изграждането на хармоничен и успокояващ интериор.

Източник: elledecor.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, интериорен дизайн, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg