фирми продукти
представяме
работа
 
Как да съчетавате аксесоарите в своя дом

Аксесоарите и декорацията придават завършен вид и стил на всяко помещение. Чрез умелото им съчетаване както с цялостната визия на интериора, така и помежду им, ще направите дома си изключително модерен и атрактивен. Спазвайки някои основни правила и насоки, касаещи цвят, композиция и баланс, ще можете лесно да постигнете нeнадминати уют и комфорт.

1. Изберете цветова схема

Как да съчетавате аксесоарите в своя дом

Ключов за правилното съчетаване на аксесоарите за дома е цветът. В тази спалня тапицерията на стола с графични мотиви е допълнена с декоративна възглавничка с монограм. В дизайна на интериора са включени още елегантна кутия и семпла керамична кана с хортензии. Цветовата схема, изградена от зелено, бяло и черно, обвързва отделните елементи и придава цялостна визия на помещението.

2. Създайте баланс дори без симетрия

Как да съчетавате аксесоарите в своя дом

Произведенията на изкуството са едно чудесно допълнение за всяко пространство. Никъде обаче няма правило те да бъдат разположени централно. Асиметричните съчетания много често са най-впечатляващи и интересни. В случая вазите с цветя перфектно балансират изместената вдясно композиция от картини. По този начин, въпреки че не са центрирани на стената зад камината, декорът остава прекрасно уравновесен.

3. Създайте визуална дълбочина

Как да съчетавате аксесоарите в своя дом

Независимо дали декорирате с цветя, черно-бели фотографии, свещници или други аксесоари, подредете елементите така, че да създадете дълбочина. Добра идея е да включите и малки метални акценти, които да придадат фин блясък на декорацията.

4. Използвайте аксесоари и декорация с различна височина

Как да съчетавате аксесоарите в своя дом

Разнообразието от аксесоари с различна височина ще позволи на погледа да проследи цялостната картина на декора. Имайте предвид, че стенната декорация тук играе съществено значение.

5. Създайде обособени групи от подобни елементи

Как да съчетавате аксесоарите в своя дом

За максимален ефект от декорацията, отлична идея е да обедините близките или еднакви по вид елементи. В тази всекидневна подносът с плодове, купата със сребърни жълъди и вазата с цветя създават една изключително свежа и приятна атмосфера.

6. Комбинирайте различни материали и текстури

Как да съчетавате аксесоарите в своя дом

За да обогатите и разнообразите монотонната обстановка, е необходимо да заложите на аксесоари с различна текстура или покрития. В този кът е постигнат изключителен уют благодарение именно на този подход. Гладката дървена повърхност, калаеният съд, декоративната възгавничка с интересна шарка и дори зелените стръкчета придават на помещението интригуваща и пленителна визия.

7. Използвайте за акценти осветителните тела

Как да съчетавате аксесоарите в своя дом

Осветлението е ключов фактор в дизайна на всеки интериор. Осветителните тела в индустриален стил, които са използвани тук, създават великолепен контраст с черно-белите фотографии. Останалата част от декорацията в интериора залага на естествени материали и цветова палитра в земни тонове.

Източник: hgtv.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, декорация, аксесоари за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg