фирми продукти
представяме
работа
 
Висящи рафтове с въже

Ето една идея, която може да ви свърши чудесна работа и в същото време да запълни някой празен, неизползваем ъгъл у дома. С какво ни печели този проект? Лесен е за направа, не се налага да пробивате много отвори в стените, за да закрепите рафта.

Висящи рафтове с въже

Нека започнем с нужните материали за изработката на тези приятни висящи рафтчета.

Необходими материали:

- дрелка, бормашина или преса
- свредло 1.58 см (или повече, в зависимост от дебелината на въжето)
- дебело въже по избор
- здрави ножици
- дърводелска стяга (клампи) – 2 или повече броя
- боя
- четка
- 2 правоъгълни парчета шперплат

Висящи рафтове с въже

Инструкции за изработка на рафтовете:

1. Пригответе дървените плоскости. Двете правоъгълни парчета шперплат, които ще използвате, трябва да са еднакви по размер. Отрежете ги в нужните размери като използвате инструменти у дома, или пък ги занесете при дърводелец или в голям магазин за битови потреби, където могат да ви ги оразмерят и отрежат. Шлайфайте и загладете ъглите с шкурка, ако е нужно.

Висящи рафтове с въже

2. Сложете двете парчета шперплат с еднакви размери едно върху друго. Захванете ги стабилно с дърводелските клампи.

3. След като ги закрепите, е време да пробиете нужните отвори в дървените плоскости. Отворите трябва да са достатъчно големи, за да премине през тях избраното от вас въже. Те трябва да съвпадат идеално. Ако ви е трудно да пробиете двете плоскости наведнъж или има някаква пречка за това, разчертайте и оразмерете отворите прецизно, за да си съответстват след като пробиете всеки от тях.

Висящи рафтове с въже

4. Когато сте готови с отворите, почистете и боядисайте тесните страни на шперплатовите плоскости в предпочитани от вас цветове. Разбира се, можете да боядисате и целите етажерки или напротив – да ги оставите в естествен вид. Всичко това зависи единствено от самите вас.

5. Отрежете 4 парчета въже с еднакви размери. Може да прецените и на око, като оставите малко аванс за възлите, с които ще се закрепват рафтовете. В този проект е използван приблизително метър и половина за всяко парче въже. Дължината може да варира и да зависи и от това колко високи са вашите тавани.

Висящи рафтове с въже

Направете нужните измервания предварително и помнете, че можете да отрежете от въжето, ако е в повече, но за съжаление не можете да добавите, ако е късо.

6. Сглобяването на цялата конструкция с рафтовете се уповава на възлите. Завържете по един възел на всяко въже и прекарайте през долното парче шперплат. Завържете втори възел на всяко въже там, където искате да стои второто рафтче. Важно е и при четирите въжета възлите да са на еднакво разстояние един от друг, за да са равни лавиците. След това промушете въжетата през отворите на втората плоскост.

Висящи рафтове с въже

Висящи рафтове с въже

7. Вържете горните краища на четирите въжета на един голям възел. Окачете на кука, която сте монтирали предварително на тавана. Вашите нови висящи рафтове са готови!

Висящи рафтове с въже

Висящи рафтове с въже

Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
рафтове, декорация, висящи рафтове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg