фирми продукти
представяме
работа
 
Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня - част I

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня – част I

Минималистичният стил владее върховете на интериорния дизайн, изчистените линии и логиката "по-малко значи повече" вече намират почитатели и последователи в почти всички модерни тенденции за дома. Семпли и максимално опростени решения за спалнята се срещат все по-често – по страниците на специализираните издания, в сайтовете за интериорен дизайн, по витрините и изложбените зали на мебелните магазини и най-вече – във все повече домове.

Минималистичният стил има особено, интригуващо очарование. "Оголването" на помещението и премахването на привидно ключови елементи (и добавянето на други, акцентни такива) може да работи изцяло парадоксално – по-малкото наистина изглежда достатъчно, пространството се променя, разширява, разгъва в полза на комфорта, свободата и удоволствието за сетивата.

Дизайнерските и практичните решения за обзавеждане на спалня в такъв стил изглеждат съвсем лесни и прости, поне на пръв поглед. Мнозина обаче разбират впоследствие, че е нужно още нещо, за да се постигне онзи външен вид от сток снимките. Точно затова е нужно да разгледаме нещата в дълбочина и да потърсим съвет и вдъхновение от най-актуалните тенденции в обзавеждането.

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня – част I

Може би първото, което ще забележим в една модерна спалня в минималистичен стил, са стените. В огромната си част те са решени в бяло – ултимативният семпъл цвят, смятан от някои и за антицвят. Отварящ пространството, чист, свеж и "дишащ". Ключовото обаче не е точно цветът, а особените характеристики на бялото. Една модерна и семпла спалня има нужда от оптическо увеличаване на обема, което обаче може да се постигне и с много други нюанси и цветове освен бялото. Най-важното е да се придържате към особеностите на вашето собствено помещение. В определени случаи сивото или нежните неутрални тонове на бежовото могат да ви свършат дори по-добра работа от определени отсенки на бялото.

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня – част I

Друг привлекателен акцент е леглото. Без излишно кокетничене: често дизайнери и собственици залагат на най-простото решение – ниско и семпло легло или направо матрак на пода. Ясно и категорично, бохемско, но удобно. Ако говорим за завивки, кувертюри и подобни аксесоари – ето го и перфектното място за плътен цветови акцент. Отново най-популярни са неутралните цветове, но с възможност за избор в по-тъмната гама.

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня – част I

Прозорците, или по точно завесите, са друга тема, но и тук минимализмът сякаш не предлага много варианти за разработка. Все пак изборът е продиктуван най-вече от това колко и каква светлина желаете да влиза в спалнята. Логично, тежките плътни завеси ще са правилният избор, ако искате да заложите на допълнително изкуствено осветление. Ефирните светли пердета пък могат да ви осигурят достъп на естествена светлина и поток от слънчеви лъчи (при подходящо разположение и ориентация на жилището, разбира се).

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня – част I

В тъмните часове от деня идва времето на деликатното насочено осветление. Всякакви креативни концепции, скрити лампи, изчистени линии и "умни" решения – вариантите за осветление са хиляди, но често пъти не са никак евтини. Тук на помощ идват различни лампи от типа "направи си сам", които могат да се изработят лесно и с малък бюджет.

В следващата част ще разгледаме идеи за декорация, различни възможни акценти и находчиво използване на минималистичната мебелировка в спалнята.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, идеи за спалня, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg