фирми продукти
представяме
работа
 
10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн

Италианската школа има дълбоки и стари традиции в обработката на естествена кожа, а когато става дума за интериор и мебелен дизайн, мнозина ще потвърдят, че Италия е страната, която се слави с едни от най-модерните и иновативни решения. Качеството на продукцията и непрестанния стремеж за усъвършенстване, в комбинация с богатата семейна традиция, позволяват на редица водещи мебелни дизайнери от Ботуша да се чувстват изцяло в свои води в тази област.

Кожените дивани малко или много са противоречив избор. Някои хора ги избягват поради факта, че не са докрай убедени, че това, което виждат, е истинска, автентична естествена кожа. Други просто не са почитатели на кожената мебел, може би заради опасенията от трудна поддръжка или остаряване на материите. Истината е, че има много сигурни и проверени начини, по които да се познае дали една кожа е естествена или изкуствена. Поддръжката на кожата може и да е специфична в някои случаи, но при всички положения не е много по-трудоемка от стандартното почистване и грижа за всяка мебел. Именно при добра и редовна поддръжка изделията от естествена кожа са изключително дълготрайни – практически вечни, освен ако не става дума за механични повреди, нараняване на кожата или скъсване.

Естествената кожа придава особен, тежък, дори аристократичен вид на мебелите за всекидневната. В определен контекст кожените дивани са просто неотразими. Те са добър избор и в класически, и в модерен стил и могат да бъдат отлично допълнение към един добре премислен и проектиран интериор както в къща, така и в апартамент. Някои от моделите, които сме показали, определено имат характерния строг и непоколебим вид, който мнозина свързват именно с кожената мебел. И докато това за някои е предимство и крие своето очарование, то за друга част от хората просто не работи.

Независимо от кой тип сте, разгледайте тази внимателно подбрана и особено стилна селекция от десет дизайнерски решения, посветени на италианската кожена мебел.


1. Този изящен диван носи името "Портфолио" и е дело на дизайнера Феручио Лавиани. Той притежава гъвкава и многофункционална система, която му позволява да се използва като комфортен разгъваем диван, или като фиксирана мебел.

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


2.
Системата "Парк", разработена от Карло Коломбо – алуминиеви рамки, модерен полиуретанов пълнеж и класическо изпълнение от висококачествена естествена кожа.

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


3. Една изящна мебел, проектирана от Мауро Липарини, която предлага класата на истинската кожа в комбинация с текстилни акценти.

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


4. Страхотно удобно решение от дизайнера Джанлуиджи Ландони, което изглежда небрежно и естествено във всяко помещение.

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


5. Системата "Патмос" на Тери Дуан има олекотено и свежо излъчване. Това е диван, разделен на модули, което го прави особено гъвкав и многофункционален.

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


6. Още една мебел от Мауро Липарини.

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


7. Диван, проектиран от дизайнера Алесандро Дала Поза, идеален за малки пространства и чудесно кореспондиращ с всеки елегантен интериорен дизайн. Възглавниците са решени в две опции – текстилна и от естествена италианска кожа с подвижни калъфки.

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


8. Максимално опростена и изискана мебел, дело на Родолфо Дордони. Този кожен диван се отличава с простота на структурата в името на удобството. Геометрични линии, извивки, модулни решения, всичко това е обединено в единна система, носеща екзотичното име "Янг".

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


9. Диван в италиански стил, създаден от Джон Хоуп. Потъваща метална платформа, модерен и семпъл дизайн, актуален и изискан външен вид.

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


10. Този стилен кожен диван е проектиран да се предлага в три размера и може да се адаптира с различни десени и текстури. Семплият и непретенциозен дизайн го прави подходящ за различни пространства и интериори.

10 италиански кожени дивана с гъвкав дизайн


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
диван, идеи за дома, мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg