фирми продукти
представяме
работа
 
Очарованието на големите плочки

Очарованието на големите плочки

Сред толкова много предложения за дървени, коркови, бамбукови настилки и вечно популярните заради ниската си цена ламинати понякога е наистина трудно да забележим красотата и предимствата на добрата стара керамична плочка. Истината е, че керамиката и теракотът си остават ненадминати по качества и функционалност предложения за подове в немалко случаи. Те имат запазено място като избор №1 в банята, кухнята, виждаме ги често в коридорите, нерядко дори във всекидневната. А когато става дума за офис и обществени сгради, там керамичните подове и подовете от гранитогрес пък са истинско попадение, най-вече заради лесната си поддръжка, но и заради елегантния, изчистен вид, който могат да придадат.

Очарованието на големите плочки

На пазара, разбира се, има стотици видове, модели и вариации на плочки, като днес могат да се намерят редица отлични продукти. За нас остава само да изберем своята концепция и да планираме внимателно цветовете, текстурите и десените. Всичко това обаче звучи по-лесно, отколкото е в действителност. За да вземем най-доброто и ефектно решение за определено пространство или стая, е най-добре да разгледаме различни варианти, които вече са осъществени. Тук ще разгледаме една от често пренебрегваните вариации за керамични плочки.

Очарованието на големите плочки

Големите размери понякога са трудни за работа, но истината е, че много хора ненужно се плашат от възможността да ги използват в дома си. Когато се поставят професионално, работата с големи плочки не е по-претенциозна от тази с която и да е друга подова настилка. Размерът може да подчертае пространството по един различен и естествен начин. Едрите форми увеличават оптически обема на стаята, а по-малкото фуги създават усещане за простор.

Очарованието на големите плочки

Когато избираме големи плочки за дома, е най-добре да имаме предварително идея дали подовата настилка ще е съчетана цветово със стените. Ако пък не сте докрай сигурни какво ще стои добре, просто се придържайте към правилото интериорът да е максимално изчистен.

Чистите форми и правите линии са неописуемо стилни!

Очарованието на големите плочки

Често се случва големите плочки да се избягват защото "мястото е малко". Истината е, че именно в по-малки пространства размерът може да се подчертае най-умело, и да увеличи визуално обема на стаята. Големите размери плочки за подходящи за бани, кухненски боксове и дори всекидневни. При добро напасване големите плочки могат да се превърнат в забележителен акцент, който (за разлика от стандартните или малките размери) ще изглежда монолитно и семпло без да "накъсва" излишно интериора.

Очарованието на големите плочки

Когато става дума за по-малки помещения, съчетаването на цвета със стените, или дори продължението с плочки по тях може да създаде илюзия за много по-голямо пространство! Независимо дали ще заложите на съвпадането или на контрастите, големите плочки определено са още един вариант, който не бихте искали да "отпишете", когато планирате промяна и ремонт в жилището.


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
плочки, фаянс, гранитогрес

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg