фирми продукти
представяме
работа
 
Закачалка за шалове

Направи си сам закачалка за шалове

Ако и за вас шаловете са любим аксесоар, ето един домашен проект "направи си сам", който е напълно подходящ за вас. Това е много идейна и доста лесна за изработка закачалка – да, тя става за шалове, но също така може да свърши работа и за кърпите в кухнята, а и за много други приложения. Но ако трябва да говорим за шаловете, то те наистина са едни от най-пренебрегваните части от гардероба, що се отнася до съхранението им. Закачалките в дрешника обикновено са заети с дрехи, сака и якета, което е нормално – все пак закачалките са за това. За шаловете, обаче, никога не остава достатъчно място, особено ако имате повечко. От друга страна пък най-добрият начин за съхранението им е да висят, защото така не се мачкат и не се образуват ръбове от сгъване.

Следващите указания ще ви покажат как да си направите собствена дървена закачалка за шалове от подръчни материали. За този проект не са нужни кой знае какви усилия или специфични умения.

Ето пълен списък на необходимите материали:

Направи си сам закачалка за шалове

  • 30 дървени щипки*
  • парче дърво, в случая – дъска от балса с размери 7.6 х 91.5 х 0.6 см
  • лепило за дърво
  • боя за дърво
  • четка
  • тиксо


*Показаните размери и количество на щипките са ориентировъчни – можете да съобразите размерите с вашите нужди или налични материали.

Да започнем с приятната и лесна част – украсата. Всъщност и следващите стъпки също никак не са трудни, но все пак боядисването е важна и съставна част от свежия изглед на този проект.

Направи си сам закачалка за шалове

1. Нанесете с четка боята в горния край на всяка от щипките. Оставете да изсъхне.

2. Разчертайте дъската на равни части и отбележете с молив местата, където ще залепите щипките. Може да ги подредите пробно, за да видите дали ви харесва как изглежда.

3. Нанесете лепилото за дърво по задната част (обратната на тази, която сте боядисали) и залепете щипките за дъската с леко притискане. Ако сте сложили повече лепило и изтече навън, забършете със салфетка преди да засъхне.

4. След като залепите всички щипки, оставете да изсъхне според указанията на лепилото, но не по-малко от 15-20 минути.

С това вашата нова закачалка за шалове е готова! Остава само да я поставите на удобно място у дома.


Направи си сам закачалка за шалове


Източник: diys.com







6 октомври 2015 14:41 | Закачалка за шалове
От: tania
strahotna ideia, otivam za stipki...
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
закачалка, идеи за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg