фирми продукти
представяме
работа
 
Превърнете прозорците в ефектна картина

Превърнете прозорците в ефектна картина

Всеки е виждал какво представляват фототапетите и се е убеждавал колко ефектни могат да бъдат в редица случаи. А колко ефектно би било, ако опитаме да превърнем прозорците в дома в големи картини? Представете си за момент вашите прозорци като една гигантска рамка за картина. Този проект ще ви покаже как с подръчни средства можете да постигнете един изключително интересен ефект, и то без да "затъмнявате" стъклата и да се лишавате от светлината, която прониква през тях.

Тази идея е особено подходяща, ако имате прозорец в жилището, чиято гледка не ви харесва. Съвременното строителство и малкото пространство в градовете често ни сблъскват с не особено приятни ситуации като прозорци, които гледат директно в балкона на съседа, или дори прозорци, които гледат право в стена. Вижте как можете да промените това с няколко лесни стъпки. Една от позитивните страни на този проект е, че винаги можете да махнете картината от стъклото и да се върнете към старата гледка.

Как да превърнем прозорците у дома в голяма цветна картина

Превърнете прозорците в ефектна картина

Ето какво ви е нужно, за да направите това:

  • прозорец, който искате да разнообразите
  • снимка с висока резолюция, най-добре такава, която вие самите сте направили
  • рулетка за точно измерване
  • прозрачно залепващо фолио, върху което да принтирате
  • цветен принтер
  • ножица, макетно ножче
  • програма за растериране на снимки като Rasterbator или Block Posters


Начин на работа:

Стъпка 1: Започнете с прецизно измерване на прозореца, който искате да преобразите. Вземете предвид и уплътненията на стъклата, които изолират и поддържат стъклата на мястото им. Ако не ги предвидите при измерването, може да се окажете неприятно изненадани при поставянето на фолиото, тъй като те "отнемат" от площта, върху която ще го поставяте. Измерете и А4 листовете и преценете колко от тях ще са ви нужни, за да покриете желаната площ.

Превърнете прозорците в ефектна картина

Стъпка 2: След като сте измерили внимателно колко е голям прозорецът, качете вашата снимка или картина в Rasterbator, Block Posters или подобна безплатна програма за растериране на големи изображения. Тези програми работят на принцип, който разделя (растерира) снимките така, че да могат да се принтират върху голяма площ. Така вашето изображение ще бъде разделено на части, които отговарят на размер А4. Така ще можете да принтирате цялата снимка на площ, подходяща да покрие целия прозорец. Ако се затруднявате в работата с програмите, може да потърсите упътвания в YouTube – има доста детайлни обяснения, качени от потребители с опит в работата с такива онлайн услуги.

Превърнете прозорците в ефектна картина

Стъпка 3: Следващата стъпка е да принтирате. Използвайте прозрачно самозалепващо се фолио. Съобразете се с настройките на принтера, който използвате, и го настройте на "прозрачен режим" (transparency mode) и принтиране без бели полета (full-bleed print). Ако принтерът ви няма такава опция, ще се наложи да отрежете полетата след като принтиране – не е голяма работа, но може да ви улесни.

Поставяйте всяка готова част от изображението на земята така, че да го виждате, за да не се обърквате, когато подреждате голямата снимка.

Превърнете прозорците в ефектна картина

Стъпка 4: Когато всички части от изображението са принтирани, използвайте ножица или макетно ножче, за да изгладите ръбовете.

Стъпка 5: Оставете принтираните изображения да изсъхнат за една нощ.

Стъпка 6: Време е за поставяне на вашата картина. Почистете добре прозореца и се убедете, че по него няма петна, замърсявания или дребни прашинки, които ще ви пречат да залепите изображението. Залепвайте внимателно и напасвайте частите на картината прецизно.

Превърнете прозорците в ефектна картина

Превърнете прозорците в ефектна картина

Превърнете прозорците в ефектна картина


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
прозорци, интериор, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg