фирми продукти
представяме
работа
 
Дървена кухненска поставка

Дървена кухненска поставка

Тази удобна и лесна за изработка кухненска поставка за топли съдове е страхотна идея, особено ако всеки път се чудите къде да оставите димящата тенджера или тиган. Изработена е от прости дървени летви, в комбинация с неоново въже, което придава съвременен и забавен вид на цялото изделие. Проектът за изработката на тази лесна дървена подложка за горещи съдове отнема не повече от час. В общи линии единственото, което трябва да направите, е да изрежете 9 (или повече) летви с еднакви размери, да ги пробиете, след което да вържете няколко възела... това е!

Ако тези няколко реда са ви достатъчни, за да се ентусиазирате за работа, страхотно! Ето това е списъкът с нужните материали. Както виждате, е доста кратък.

Трябват ви:

  • 9 летви от твърдо дърво (балса), изрязани в еднакви размери (дебелина около 1 сантиметър)
  • корда с дебелина 2 милиметра
  • дрелка и свредло
  • рулетка или шивашки метър
  • молив
  • ножица

Дървена кухненска поставка

Започнете с маркиране на отворите, през които ще мине кордата в краищата. Те трябва да са на еднакво разстояние – около половин сантиметър от ръба на летвите, от двете страни. След това повторете упражнението с още две точки през средата. Трябва да получите общо 4 маркера за отвори, които да са на еднакво разстояние една от друга. Измерете и маркирайте според дължината на летвите. Убедете се, че всички парчета дърво са правилно маркирани и разпробийте с помощта на дрелката.

Дървена кухненска поставка

След като пробиете отворите, може да загладите леко с фина шкурка. Повторете на всяка от 9-те летвички.

Дървена кухненска поставка

Завържете двоен възел от едната страна на дъсчицата и след като прекарате кордата, фиксирайте с още един възел от другата страна. Затегнете добре, за да не се мърда дървото. Повторете за останалите отвори.

Дървена кухненска поставка

По същия начин закрепете и следващите летвички.

Дървена кухненска поставка

След като навържете всички 9 части, затегнете добре и отрежете излишната корда.

Дървена кухненска поставка

Дървена кухненска поставка

Вашата нова кухненска поставка за горещи съдове е готова. Остава само да приготвите нещо топло и вкусно, за да я изпробвате и да се убедите колко по-лесно е всичко, когато не трябва да се чудите къде да оставите тенджерата, тавата или тигана.

Дървена кухненска поставка

По избор можете да боядисате дървото в избран от вас цвят или да лакирате с лакове, имитиращи различни цветове естествена дървесина. Този проект ви дава пълна свобода на действие – можете да изберете различни размери, дебелина и дължина на летвите, можете да заложите на разноцветни въжета, както и да боядисате в разнообразие от цветове. Единственото условие е да използвате боя, която е топлоустойчива, за да не се увреди от топлината на съдовете.

Дървена кухненска поставка


Източник: diys.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, аксесоари, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg