фирми продукти
представяме
работа
 
Стилни идеи за домашното барче

Стилни идеи за домашното барче

В много домове дискретният кът, в който се държат бутилки с отбран алкохол, е на особена почит. Домашният бар може да е много повече от прост рафт или шкаф, например истинско лично пространство, където да се отпуснете и насладите на момента след дългия работен ден. Представяме ви няколко много стилни идеи за разположението, вида и дизайна на домашния бар като акцент в интериора. Ще забележите, че много от тези "кътчета" не са никак малки, а някои са всъщност разточително големи пространства – нещо, което неминуемо нявява асоциации с музей, а защо не и... олтар.

Това обаче не значи, че хората с по-малки жилища не могат или не трябва да се възползват от уютната интимност на подобно съоръжение. Независимо дали става дума за разточителна колекция от разнообразни напитки и принадлежности или пък семпла, изискана гарафа и комплект кокетни чаши за вас и любимия човек.

Когато става дума за домашния бар, има много и различни начини да се подходи към неговия дизайн. Мебелните салони предлагат варианти в този сегмент, въпреки че много хора се стараят всячески да се отърсят от наследството на "традицията" на мебелите "ширпотреба" от 80-те и доста стандартния подход към тази част от обзавеждането. При всички случаи можете да се възползвате от готовите, модулни предложения на производителите на мебели, но това далеч не трябва да ви ограничава.

Отличен вариант са и мобилните барчета, или иначе казано – подвижни колички, с които можете да се разполагате лесно и удобно навсякъде у дома. Те са доста удобни и по време на домашни партита.

Лесен и удобен вариант са и различни ниски масички, които можете да приспособите за целта, ако готовите предложения не ви допадат. Разбира се, може да се развихрите и да обособите специално място, което да прилича на съвсем истински бар, с високи столчета, или сепаре за вас и вашите гости. Това е доста по-амбициозен проект, но далеч не непостижимо нещо.

Стилни идеи за домашното барче

На каквото и да се спрете, важното е домашното ви барче да ви служи добре и да е удобно и функционално за самите вас. Най-важната му цел, така или иначе, е не просто да държи бутилките подредени, а да има потенциала да се превърне в социална точка по време на партита и купони в домашна обстановка, както и в приятно място за самите вас.

Тук е и мястото да помислите за аксесоарите, които са неизменна и съществена част от облика на домашния бар. Хубавото уиски има добър вкус и в кристална чаша, и в пластмасова, но все пак важна част от изживяването е не само вкусът и опиянението от алкохола, но и естетското, красиво и вълнуващо сервиране. Изящните гарафи, каните за вино, нестандартните или по-консервативни комплекти чаши, съдовете за лед и принадлежности за коктейли могат да се разглеждат не просто като съдове, а като аксесоари, които да направят вашия домашен бар истинско дизайнерско достижение.

Следващите предложения могат да ви дадат визуални идеи и база за сравнение между различни подходи, използвани в изграждането на най-различни по стил и функция барчета.

Стилни идеи за домашното барче

Стилни идеи за домашното барче

Стилни идеи за домашното барче

Стилни идеи за домашното барче

Стилни идеи за домашното барче


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, идеи за дома, барче

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg