фирми продукти
представяме
работа
 
10 идеи за големите растения у дома

Любителите на домашните цветя ще се съгласят, че по-големите видове често са сериозно предизвикателство, когато трябва да им се намери място у дома. В такъв случай на помощ идва креативността, насочена към използването на пространството по нестандартен начин. Много хора си мислят, че единственото добро място за високите растения е в ъгъла на всекидневната, и това наистина е един от най-популярните избори по ред причини – там цветето не пречи, има пряк достъп на светлина от прозореца и може спокойно да се развива и расте на височина и ширина. Истината обаче е, че много места вкъщи са подценявани като потенциален дом на вашите по-големи цветя, а в същото време остават неизползвани.

10 идеи за големите растения у дома

Ъглите, разбира се, са най-логичният избор за високи растения. Това не значи, че е задължително цветята да са само в хола. Може би имате отличен и добре осветен ъгъл в спалнята, или в друга стая. Мислете "извън кутията" и нека нищо не ви спира да добавите малко зеленина в която и да е стая, че дори и в коридора.

10 идеи за големите растения у дома

Едно от най-подценяваните места вкъщи са високите части на етажерките за книги, както и различните шкафове и секции. Често тези места остават празни и прашасват без да бъдат оползотворени. Именно това е чудесно място за големи висящи или пълзящи растения. Повечето от този вид не искат твърде много светлина, така че са идеални за по сенчести ъгълчета.

10 идеи за големите растения у дома

Ако сте от късметлиите с високи тавани у дома, сигурно вече сте видяли и другата страна на медала – празните пространства, които не могат да се оползотворят с мебели, може да изглеждат не на място. Използвайте големи и високи растения като палми, фикуси и подобни, за да можете едновременно да подчертаете обема на стаята и да запълните празните пространства по най-добрия начин – със зеленина.

10 идеи за големите растения у дома

Прозорците са отлично място за големите цветя. Всъщност прозорците са отлично място за всякакви цветя. Ако играете "на едро", може цветята ви дори да премахнат нуждата от пердета...

10 идеи за големите растения у дома

Повечето хора харесват растенията, които се разклоняват настрани, но избягват високите видове. В това има известна логика, защото високите цветя са доста трудни за поместване в пространството. За сметка на това широките, разклоняващи се цветя могат да се сложат къде ли не. Например върху шкафа или гардероба.

10 идеи за големите растения у дома

Един трик за високите цветя: ако искате да превърнете едно голямо и високо цвете в истински забележителен акцент в стаята, не го оставяйте на земята, а му измислете някаква подложка, масичка или нещо подобно. Добавената височина ще го накара да изпъкне още повече.

10 идеи за големите растения у дома

Банята е пренебрегвана доста често що се отнася до флоралната декорация. Определени растения са отличен избор за банята и виреят чудесно в подобни условия. Обособете си едно ъгълче, което да ви радва с изискана зеленина.

10 идеи за големите растения у дома

Неизползваема или чисто декоративна камина е много добро място за подреждане на всякакви растения. Същото се отнася и за къта за четене – просто е немислимо да няма няколко очарователни цветя на подобно спокойно и релаксиращо място.

10 идеи за големите растения у дома

10 идеи за големите растения у дома

Същото се отнася и за кухнята. Доста пренебрегвано откъм зеленина място, също като банята, в повечето домове. Кухнята обаче изглежда наистина чудесно, ако сложите подходящите растения, а и в повечето случаи там има достатъчно шкафове, които можете да използвате.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
цветя, декорация, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg