фирми продукти
представяме
работа
 
Станция за зарядни устройства

Писнало ви е от безкрайната плетеница кабели на зарядни за всевъзможни устройства? Тогава този лесен проект идва точно навреме, за да ви спести нервите от вечно заплетените кабели у дома или на бюрото в офиса. Тази "станция" за зареждане е чудесно допълнение и към нощното шкафче, защото прави всичко подредено и достъпно. Всичко, което ви трябва, за да изработите този проект, е дървена кутия, парче корк, малко помощни материали и около час свободно време.

Станция за зарядни устройства

Необходими материали:

  • дървена кутия
  • парче корк с подходяща дебелина (около 4-6 милиметра)
  • макетно ножче
  • малки дюбели и 4 дъсчици
  • лак или боя
  • бормашина
  • трион
  • лепило и/или винтове за дърво
  • четка

Станция за зарядни устройства

Как да изработим сами станция за зарядни устройства

Начин на работа:

1. За да изработим тази станция за зарядни устройства, ни е нужна правоъгълна дървена кутия. Ако не можете да намерите кутия с подходящ размер (например в магазините за художествени материали и хоби принадлежности), можете да си изработите такава, като размерът е според нуждите и големината на телефоните, които ще зареждате. Първата ни работа е да направим "легло" за корка, който ще служи като поставка за мобилните телефони (или други устройства, стига да се побират в кутията, която сте избрали). Това става като измерим вътрешното разстояние между стените на кутията и отрежем подходящите размери дъсчици, които да държат поставката. Отрежете дъсчиците с триона и ги залепете (или завинтете) от вътрешната страна на около 2 сантиметра от горния ръб на кутията.

Станция за зарядни устройства

2. След като дъсчиците са поставени, залепени и изсъхнали напълно (което би трябвало да не отнеме повече от 15 минути), е време да изработим "леглото" за нашия проект. То е направено от корк и ще ни служи да поставяме върху него телефоните, които се зареждат. Направете нужните измервания и изрежете корка така, че да пасва плътно във вътрешността на кутията. Препоръчително е да използвате здрав, плътен корк за тази задача, за да сте сигурни, че ще издържа на тежестта на вашите устройства. В краен случай може да използвате и друг материал, като например шперплат, но с корк този проект изглежда по-добре, а и материалът се реже и обработва доста лесно.

3. Следващата стъпка е да пробием отвор в кутията, през който ще излизат кабелите на зарядните към контакта.

Станция за зарядни устройства

4. За да направите отвори за кабелите и в горната част, използвайте предмет с кръгъл профил (например PVC тръба, чашка, капачка или чинийка) с подходящ размер и изрежете около него с макетното ножче. Изрежете два или повече отвора в полукръг.

5. В общи линии сме готови! Сега остава да боядисате или лакирате дървената кутия, за да изглежда вашата станция за зарядни устройства красива, стилна и професионално изработена. В случая е използван тъмен лак, който подчертава светлия цвят на корка.

Оставете да изсъхне след боядисването, след което вашата кутия за зарядни устройства вече е готова. Край на заплетените кабели и хаоса от зарядни у дома!

Станция за зарядни устройства

Станция за зарядни устройства


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
кутия за зарядни, направи си сам, аксесоари за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg