фирми продукти
представяме
работа
 
Наръчник за оцеляване по време на ремонта - част II

Наръчник за оцеляване по време на ремонта – част II

Времето, в което правите ремонт, може да ви донесе много стрес, напрежение и куп неприятности – все неща, които в по-голямата си част могат лесно и ефективно да се предотвратят с малко добро планиране. В първата част на Наръчника за оцеляване говорихме за планирането и организацията. Какво още е важно да не забравяме, за да преминем през ремонта леко и безболезнено. Вижте още полезни съвети във втората част на този кратък Наръчник за оцеляване по време на ремонта – той ще ви даде началните насоки за някои ситуации, в които можете да бъдете още по-добре подготвени и далновидни. Всички тези съвети могат да ви спестят доста излишни главоболия, така че да ви останат сили за съществените неща в живота – между които е и радостта от обновената ви къща, а защо не и от самия процес на ремонта!

Наръчник за оцеляване по време на ремонта - част I

Вижте как:

Фокусирайте се върху избора

Изборът на различни продукти, цветове или материали за ремонта е от огромно значение. Убедете се, че сте планирали достатъчно време, за да можете да изберете внимателно и информирано, без бързане и паника, нужните ви материали. Това правило се отнася и за мебелите, килимите, осветлението, всъщност – за всичко. Да изберете внимателно, но без да протакате, може да се окаже доста трудно. Съветвайте се с близки, приятели, специалисти, ако сте в дилема по някой въпрос. При всички случаи не допускайте да мислите с месеци дали искате тази или онази стена червена, докато накрая времето напредне така, че трябва да бързате. Когато човек бърза, той прави редица грешки от недоглеждане, липса на трезва преценка и под натиска на времето. Този начин на работа не носи добри резултати. Отделете нужното време и се фокусирайте върху избора.

Доверете се на специалистите

Наръчник за оцеляване по време на ремонта – част II

Това може да се окаже една от най-трудните задачи, особено ако имате свои собствени виждания за това как точно трябва да стане всяка част от ремонта вкъщи. Но ако така или иначе сте повикали специалисти – майстори, то опитайте се да им се доверите. Разбира се, това може да се случи едва тогава, когато сте подбрали истински добри професионалисти, на които може да се има доверие. Вслушвайте се в техните съвети и се опитайте да се отърсите от параноята, че някой се опитва да ви "изпързаля" и да ви "удари" в цената, качеството, или и двете. Ако си изберете фирма или майстор с име, нещата ще са значително по-лесни за вас, защото ще сте сигурни, че професионалистите няма да искат да си развалят доброто име. За целта се консултирайте с приятели, които скоро са правили ремонт, или обменете мнения в интернет форуми.

Истинските професионалисти ще ви дадат най-добрия съвет – понякога може това да значи, че ще ви излезе по-скъпо, но истината е, че в дългосрочен план специализираният съвет може да ви се отплати стократно. Като правило – не пестете от материали, а от оптимизация и гледайте на вложеното като труд и средства като на инвестиция, която да ви се възвърне с времето. Помнете старата сентенция: "В дома трябва да има само неща, за които знаете, че са полезни, или вярвате, че са красиви!".

Наръчник за оцеляване по време на ремонта – част II

Другият аспект на този проблем е "нуждата" да инспектирате постоянно работата на екипа или бригадата. Погрижете се да им обясните достатъчно добре, за да нямат нужда от постоянното ви напомняне, и им дайте пространство да си свършат работата. Ако имате съмнения за нейното качество – подсигурете се предварително с договор със съответните клаузи и контактувайте с началника на бригадата или шефа на фирмата.

Бъдете гъвкави

Както и да го разглеждаме, основният ремонт вкъщи си е като да планираш сватба – тръпката е голяма, а също така и напрежението. Винаги може нещо да се обърка! Не се паникьосвайте! Има неща, които изглеждат като края на света, но след ден-два сме ги забравили, а когато си ги спомним след няколко месеца, можем единствено да им се смеем. Опитайте се да не сте твърде ригидни, докато траят различните фази на ремонта. Мислете в перспектива, и ако нещо действително се обърка, планирайте изходна стратегия. Нищо не е непоправимо и винаги има възможности за полезен ход! В крайна сметка не забравяйте да пазите и истински ценните неща – здравето, нервите си и добрите отношения с близки и познати. И не на последно място – усмихвайте се по-често. Всичко е по-хубаво с една искрена усмивка!

Приятна работа!


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
ремонт, съвети, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg