фирми продукти
представяме
работа
 
Как да обновим абажурa на нощната лампа

Как да обновим абажурa на нощната лампа

Искате да придадете малко оригиналност в стаята? Добавянето на интересен плат към абажура на настолна или нощна лампа може да е отличен акцент. А ако изберете плат, който подхожда на друг детайл в интериора, като възглавнички, покривки или пердета, то стаята ви ще добие чудесен концептуален вид. Този проект предлага пълна свобода на действие с цветовете и материалите, а изпълнението му е по силите дори на начинаещите. Всичко е съвсем лесно, но за още повече яснота прилагаме детайлно описание на конкретните стъпки, които ще ви помогнат да освежите абажура на лампата и да промените тотално облика й.

Ето и списък с необходимите материали:

Как да обновим абажурa на нощната лампа

  • лампа с абажур
  • около един квадратен метър плат (повече или по-малко, в зависимост от големината на лампата)
  • лепило-спрей за текстил
  • креда или шивашки (триещ се) маркер
  • назъбени ножици


Начин на работа:

1. Изгладете плата добре, така че да премахнете предварително всякакви гънки и неравности. След това увийте плата около абажура и на око преценете колко от него ще ви трябва, за да го покриете. Трябва да предвидите достатъчно плат, за да подгънете отгоре и отдолу.

Как да обновим абажурa на нощната лампа

2.
Измерете лампата и очертайте две успоредни линии върху плата със съответните размери, като използвате креда или маркер. След това добавете по още една линия отгоре и отдолу – на около 3-4 сантиметра. Това е платът, който ще се подгъва.

Как да обновим абажурa на нощната лампа

3. Отрежете с назъбените ножици. Те ще прикрият евентуални неравности и освен това придават допълнителен естетически ефект, въпреки че назъбената линия ще е видима само от вътрешната част на лампата.

Как да обновим абажурa на нощната лампа

4. След като отрежете, напръскайте плата със спрей-лепилото за текстил. Лепилото се напръсква и на плата, и върху повърхността, на която ще лепите – в случая лампата. Обвийте плата около абажура и притиснете. След като прилепне плътно и без нагъвания, обърнете ръбовете и ги притиснете към вътрешната част на лампата. Трябва да прилягат плътно.

5. Вероятно ще ви остане плат, който се припокрива от вътрешната част на лампата. Напръскайте с лепило, като използвате парче картон, за да ограничите мястото, на което попада лепилото (виж снимката). След това притиснете плътно.

6. За да залепите добре плата от вътрешната горна част, направете няколко прореза и залепете с прихлупване. Оставете лепилото да изсъхне добре преди да използвате лампата.

Как да обновим абажурa на нощната лампа

Вашата освежена и разкрасена настолна или нощна лампа е готова. С този бърз и лесен проект можете да вдъхнете нов живот на старата лампа и да превърнете един предмет, който сме свикнали да не забелязваме особено, в истински ярък акцент в стаята.

Как да обновим абажурa на нощната лампа

Как да обновим абажурa на нощната лампа


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
нощна лампа, интериор, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg