фирми продукти
представяме
работа
 
Уединени хижи за съвременни отшелници

Уединени хижи за съвременни отшелници

Понякога най-нормалното нещо е да искаме да се махнем от града с неговия трафик, шумотевица и стрес. Идеалното място за това е уединена хижа или вила в спокоен район, изолирана от хорски погледи и свръхнаселение, място, където наистина можеш да си починеш и презаредиш батериите за нови геройства. Когато казваме "хижа", често си представяме стара дървена постройка с архаичен вид, но тези няколко специално подбрани примера за модерни и напълно оборудвани къщи за "съвременни отшелници" ще ви убедят в противното. Някои от тях са скрити в полите на планината, други са просто добре ситуирани в "задния двор" на големия град – предградията. И в двата случая търсеният ефект е спокойствието, функционалността, и не на последно място – удобствата.

Вижте тази селекция от съвременни частни вилички, проектирани така, че да посрещат всички нужди, когато искаме да избягаме от лудницата на града.

Модерна колиба от 18 век


Уединени хижи за съвременни отшелници

Тази невероятна малка хижа е била използвана като склад за лодки и рибарски принадлежности, а сградата датира още от 18 век. Днес е реставрирана, осъвременена и изцяло оборудвана за живот и почивка. Идеалното място за релакс сред природата, тишина и чист въздух.

Модерна структура в Австралия

Уединени хижи за съвременни отшелници

Тази футуристична конструкция всъщност предлага класически удобства за почиващите в нея. Изградена е със специални метални подпори, които да удържат напора на вятъра в тази част на Австралия, наречена Блеъргоури. Замислена така, че да оползотворява максимално пространството, тази идейна вила е просторна без да заема много място сред природата. Освен това разполага с кокетна веранда, идеална за чаша кафе сутрин или бутилка вино по залез слънце.

Уединена къщичка в Шри Ланка


Уединени хижи за съвременни отшелници

Тази скромна на вид вила в Шри Ланка е построена с познанието на местните строители на колиби, но с модерни материали и инженерна мисъл, която съчетава най-доброто от европейската традиция с местните обичаи. Резултатът е олекотена конструкция, минимум използвани материали и стриктно следване на извивките на ландшафта – и разбира се, максимално пространство и удобство за почиващите.

Вила в горите на Вашингтон

Уединени хижи за съвременни отшелници

Големият покрив пази терасите и големите стъклени стени от дъждовете и снеговете, но и от парещите слънчеви лъчи през летния сезон. Тази хижа в горите на щата Вашингтон е просторна и модерна отвътре, и в същото време уютна и приветлива като стара дървена колиба, благодарение на комбинацията от дърво, стъкло и метал, използвани за строежа й.

Минимализъм в Португалия

Уединени хижи за съвременни отшелници

Тези къщи-близнаци в Кабанас Норио в Португалия си поделят функционалността на една по-голяма и тромава конструкция. В едната е банята и спалнята, докато другата служи за дневна и кухня. И тук сме свидетели на редизайн и прекрояване на вече съществуващи рибарски колиби в съвременни функционални пространства за почивка и отдих. В пълноводния сезон можете да се насладите на прекрасна гледка от специално изградения понтон на езерото, тъй като тази уникална вила се дава под наем на туристи.

Кутийка за туристи в Холандия

Уединени хижи за съвременни отшелници

Тази минихижичка е една от 9-те подобни, построени в Холандия от екипа на архитектурното бюро Кристел Херманс. Те са разположени в планински райони, където туристи често правят преходи, и предлагат малко, но перфектно проектирано и използваемо пространство за почивка, спане и готвене. В малките хижички има дори бани, а самите постройки са изградени от изцяло рециклирани или добити от устойчиви източници материали. Освен че са идейни и забавни, те са и напълно "зелени".


Източник: decoist.com







9 юли 2015 12:06 | хижи
От: ППетрова
Чудесни са! Но си личи че няма обирджии, които да обезсмислят труда и парите на хората.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
къщи, вили, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg