фирми продукти
представяме
работа
 
Как да декорираме детската стая в неутрални цветове

Как да декорираме детската стая в неутрални цветове

Напрегнатото, но щастливо очакване на нов член на семейството винаги е нещо невероятно вълнуващо. Същото се отнася и за подготовката на дома за посрещането на бебе. В ретроспекция, доскоро цветовете, в които се решаваха детските стаи, бяха консервативни и ригидни – синьо за момченце и розово за момиченце. Очевидно е, че доста неща са се променили, защото днес тези варианти отстъпват пред разнообразие от цветове, идеи и дизайни, които са в "полово неутрални" цветове. Това е и трендът днес. Детските стаи в цветове отвъд стандартните дават възможност на родителите да боравят с идеи, дизайн и креативност на едно различно ниво. Независимо дали очаквате детенце, събирате идеи за по-натам или пък просто искате да надникнете за нови и свежи идеи и тенденции – вижте следващите няколко насоки, които ще ви помогнат с декрацията на детска стая в неутрален цвят.

Как да декорираме детската стая в неутрални цветове

Всеки родител, който очаква дете, иска да вярва, че избраните от него цветове и декорация ще се харесат на новия член на семейството. Каквото и да правите в тази посока, важно е да ви харесва и на вас. В момента можете да видите стотици идеи на тема "детска стая" в неутрални тонове и богата палитра от цветове, от които да избирате. Популярни варианти са кремавите цветове – зелено, жълто, охра, бежово; дори оранжевото се среща все по-често на страниците на специализираните списания. Хората инстинктивно са привлечени от успокояващи, топли и нежни цветове за детската стая, но често търсят и контрастен елемент. Първата стъпка към добрата декорация е да изберете основната палитра на цветовете за царството на детето и да се спрете на гама, в която да боядисате стаята.

Изберете смел акцент и се фокусирайте върху цвета

Как да декорираме детската стая в неутрални цветове

Както и при другите пространства в дома, и детската стая се нуждае от фокусна точка – нещо, което да привлича погледа с влизането и да обединява интериорните решения и цветовете. Какво по-добро за постигане на този ефект от акцентна стена, точно зад детското креватче или масичка за повиване.

Възползвайте се от ефектните контрасти

Как да декорираме детската стая в неутрални цветове

Вземете по внимание ориентацията на стаята и потока на светлина, която влиза през прозорците. Ако светлината в стаята е достатъчно, можете да използвате контрастиращи цветове на различните стени с по-тъмен акцент, който да абсорбира част от светлината. Ако в стаята няма достатъчно естествена светлина, можете да раздвижите стените с ярки цветове и различни детайли и текстури. Райета, точки и симетрични елементи по стените създават уют в стаята и радват очите.

Експериментирайте с цветовете

Как да декорираме детската стая в неутрални цветове

Нека нищо не ви спира да експериментирате с комбинация от различни текстилни елементи в интериора (завивки, покривки, възглавнички) с райета и други акценти. Ако пък си падате по ярки и категорични, но по-изчистени акценти, то заложете на смелите едноцветни детайли – както в аксесоарите, така и в цвета на стените.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
детска стая, декорация, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg