фирми продукти
представяме
работа
 
Декорация за стълбище, подходяща за живеещи под наем

Козметично преобразяване на стълбище със самозалепващо фолио

Току-що сте се нанесли на ново място и нямате търпение да ремонтирате, разкрасите и промените всичко в интериора. Това усещане ни е много познато! Няма нищо по-приятно от това да "обърнете с главата надолу" цялото жилище и да оставите творческия си отпечатък навсякъде. Дотук всичко звучи добре, но проблемът идва, когато жилището е под наем. Когато не сте на "своя територия", е далеч по-трудно да се споразумеете с хазяите, както и да сте достатъчно смели с интериора. Има и друг случай, в който промените могат да бъдат нож с две остриета. Като например това стълбище в къща на повече от 100 години. Как хем да освежим вида му, хем да запазим всичко в оригинален вид така, че някой ден да го реставрираме цялостно.

Декорация за стълбище (подходяща за живеещи под наем)

Нека разгледаме един лесен и безпроблемен вариант, който би могъл да ни даде така нужното решение на дилемата. Той включва лесните за поставяне (и премахване) самозалепващи тапети, които са изключително полезен елемент за дома, удобен за всякакви малки и по-големи трансформации и различни проекти.

Самозалепващите тапети или фолио могат да бъдат намерени в най-различни разцветки, не са скъпи, поставят се и се махат лесно като не оставят след себе си незаличими следи. Всичко това ги прави отличен избор за работа на места у дома, които искате да разкрасите, но само временно.

Козметично преобразяване на стълбище със самозалепващо фолио

Можете сами да видите един пример с "преди" и "след" направеното козметично освежаване. Промяната не е драстична, но е очевидна, и може би е точно това, от което се нуждаете. При всички случаи, ако утре решите, че декорът вече не ви харесва, лесно можете да го свалите и нещата да са си както преди.

Как да работим със самозалепващото фолио

В показания случай най-голямата трудност идва от факта, че къщата е стара и съответно размерите на стълбището не са равни. Под натиска на годините и слягането на дървото има кривини, слягания или механични повреди, които пречат парчетата фолио да се оразмерят еднакво и просто да се лепят. Затова е нужно всяко стъпало да се мери индивидуално, след което да се реже фолио, и чак тогава да се залепва. Времеемка задача, но не и невъзможна!

Козметично преобразяване на стълбище със самозалепващо фолио

Това, което ще ви спести най-много време в подобен случай, е да измерите всички стълби, да видите коя е най-широката, и да изрежете по нея "шаблон", от който после да подрязвате за по-малките.

Що се отнася до разхода на материал, за този проект са ползвани пет листа самозалепващ тапет/фолио. Размерите на различните производители варират, затова първо направете измерванията и преценете квадратурата, след което можете да поръчате фолиото.

Козметично преобразяване на стълбище със самозалепващо фолио

Самозалепващите тапети (фолио) се поставят изключително лесно. На практика те представляват един голям стикер с махаща се задна част. Обикновено имат място за отлепване през средата (или в краищата) на всеки лист, което прави отлепването безболезнено и бързо.

Козметично преобразяване на стълбище със самозалепващо фолио

Поставяне на фолиото

Започнете от средата, за да сте сигурни, че фолиото е центрирано добре. След това с притискане плътно залепвайте към двата края. Може да използвате гъба или сгъната кърпа за по-добър натиск и за да не остава въздух под слоя. Започването от средата към ъглите дава повече контрол и по-добри резултати. Старайте се да не се образуват "балончета" при залепването. Ако това все пак се случи, не се отчайвайте. Пробийте мъничка дупка с карфица в средата на всяко балонче въздух и след това притиснете с пръсти, докато въздухът излезе и фолиото се залепи плътно.

Козметично преобразяване на стълбище със самозалепващо фолио

Това е всичко, свързано с този проект. Резултатът е напълно различен облик на стълбището, който във всеки момент можете да върнете в първоначално положение без никакви загуби (освен разходите за използваното фолио). Това е изключително удобен вариант, ако не искате да увреждате структурно или да променяте трайно облика на стълбите (или друга повърхност, която искате да освежите и промените), или пък нямате единогласие с хазяина по въпросите с промените в жилището.

Козметично преобразяване на стълбище със самозалепващо фолио

Самозалепващото фолио е отличен материал и за много други проекти у дома. Не се притеснявайте да го използвате където ви хрумне, стига да ви изглежда добре. Но и нещо да се обърка – няма проблем. Все пак, маха се лесно!


Източник: abeautifulmess.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, стълбище, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg