фирми продукти
представяме
работа
 
Поставки за картички от коркови тапи

Поставки за картички от коркови тапи

Корковите тапи могат да се превърнат в милион неща, за които не сте си и помисляли. Ако и вие сте се чудили какво можете да направите с тапите, останали ви след последното парти вкъщи – ето едно чудесно (и най-вече лесно) предложение. Картичките за маса са естетичен и елегантен аксесоар, а също така и прекрасно допълнение към вашето празненство. Можете да ги използвате, за да укажете къде да се настанят вашите гости на рожден ден, годишнина, сватба или друг повод. Обикновените поставки за такива картички или са направени от пластмаса и са скучни, или пък са на неадекватно високи цени. За да избегнете тези фактори, но да имате този приятен аксесоар на трапезата, използвайте този лесен проект.

Поставки за картички от коркови тапи

Направете сами елегантни държачи за картички от използвани коркови тапи

Всичко, от което се нуждаете, са използвани коркови тапи от вино, картички и макетно ножче. Проектът не отнема повече от 20 минути, освен ако нямате стотици гости, за които да поставяте картички. Добрата новина е, че след партито ще имате още повече тапи, които да превърнете в изящни малки държачи за картички.

Можете да използвате тази идея и в друг контекст, като например да си направите поставка за визитки за офиса, или държач за малки бележки, или каквото друго се сетите.

Поставки за картички от коркови тапи

Нужни материали:

  • коркови тапи
  • предварително напечатани или ръчно надписани картички
  • макетно ножче
  • ножица за картичките


Има два лесни варианта за изпълнение на този проект. В първия вариант корковата тапа е вертикално поставена, а във втория – разцепена надве и сложена хоризонтално.

Вариант I – вертикална поставка за картички от коркова тапа:

Поставки за картички от коркови тапи


Поставки за картички от коркови тапи

Направете малък прорез в горната част на корковата тапа с макетното ножче и закрепете предварително напечатаните или ръчно надписани картички.

Вариант II – хоризонтална поставка за картички от коркова тапа:

Поставки за картички от коркови тапи

Разрежете внимателно тапата през средата с макетното ножче, за да получите две симетрични парчета. Сложете половинката тапа да легне и направете малък прорез по дължината на изпъкналата част. В него закрепете предварително напечатаните или ръчно надписани картички.

За да направите чист и равен прорез, упражнявайте натиск върху ножчето, вместо да търкате напред-назад. Така макетното ножче ще разреже корка равномерно. Цялата операция може да отнеме една-две тапи време, докато усетите как се работи с този материал. Някои тапи могат да са по-силно пресовани от други, което ги прави по-трудни за рязане. Внимавайте да не се нараните на острието!

Поставки за картички от коркови тапи
 
По ваше желание може да се развихрите и дори да боядисате поставките в различни цветове. Може да използвате маркери, темперни бои, спрей или каквото имате подръка.


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, рециклиране, корк

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg