фирми продукти
представяме
работа
 
Маса за телевизор

Оцветени дървени плоскости и галванизирани тръби - това са използваните материали за направата на този проект - интериорна масичка за телевизор. Крайният резултат е очарователна комбинация от рустикално усещане от дървото и модерен елемент в индустриален стил заради металните тръби.

Направи си сам: маса за телевизор

Използвани са две чамови плоскости с размери около 60 х 90 сантиметра и около 2 сантиметра дебелина. Този избор на материала е изключително изгоден, защото чамовите плоскости са доста евтини. Когато избирате дъските, проверете на око дали са напълно прави, както и дали няма да се огъват под тежестта на вашия телевизор.

Направи си сам: маса за телевизор

Следващата стъпка е леко шлайфане на повърхностите, за да подготвите дървото за нанасяне на байц или друг вид оцветител, като например минерално масло. Нанасянето на байца може да се прави с четка, а минералните масла най-добре се нанасят с напоено парцалче. Така ще се предпазите от излишно разтичане и ще можете да нанесете оцветителя в дълбочина. Ако има разтичания, оберете бързо с подходяща кърпа. При нанасяне на оцветител с кърпа или парцал можете да регулирате до известна степен дълбочината, на която цветът прониква в порите на дървото, за да постигнете желания от вас ефект. Задължително използвайте предпазни ръкавици!

Направи си сам: маса за телевизор

За този проект е нужно и двете страни на плоскостите да са с еднакъв и равномерно нанесен цвят. Оставете да изсъхнат напълно преди да продължите работа с тях.

Междувременно може да подготвите тръбите. В случая са използвани стандартни галванизирани тръби (от железарията) с диаметър ¾ цола. Този размер е достатъчно голям, за да е устойчив в ролята на крака за масата. Подготовката включва боядисването им със спрей по ваш избор. В случая тръбите са решени в класически черен цвят.

Конструкцията на този проект за маса предполага долната плоскост да бъде пробита така, че краката (тръбите) да минават през нея и да са закрепени на горната (носеща) дъска. За целта е използвана стационарна пробивна преса.

Направи си сам: маса за телевизор

Това е по-добрата опция, вместо да се разпробива със стандартна бормашина, защото размерът на тръбите идва твърде голям за обикновените свредла, а и има значителен риск от изкривяване на отворите при пробиване на ръка. Ако обаче нямате друга опция, бихте могли да използвате и стандартна дрелка с повишено внимание и, разбира се, подходящия размер бургия.

Направи си сам: маса за телевизор

Отворите са направени на около 8 сантиметра от ръба. Тръбите са фиксирани за горната част с накрайници. За закрепването на долната плоскост са използвани четири къси тръби. Те се наставят с подходящ размер прави фитинги, които служат и като ограничител.

Направи си сам: маса за телевизор
 
Направи си сам: маса за телевизор

Този проект излиза изключително изгодно в сравнение дори с най-евтините предложения за маси на пазара. Простата му конструкция позволява да експериментирате с избора на тръби и тяхната конструкция, дебелината и оцветяването на плоскостите.

Направи си сам: маса за телевизор


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, маса за телевизор, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg