фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направим окачен рафт

Ако ви допадат изчистените линии и съвременните идеи за рафтове, и в същото време се нуждаете от ефективно решение в ограничено пространство – този проект може да ви насочи как да си направите окачен ("индустриален") рафт по вашите собствени спецификации. Показаният пример е проектиран за да помести върху себе си електроника в малка ниша, запълнена от широкоекранен телевизор. Вие, от своя страна, можете да адаптирате този проект и да използвате насоките, за да си направите рафт, специално съобразен с вашите нужди и пространство.

Нивото на този проект е оценено като "за напреднали", но всъщност най-трудната част не е направата на самия рафт, а по-скоро неговото окачване. Вижте как:

Как да си направим окачен рафт

Необходими материали:

  • 1 дървена плоскост с желаните от вас размери – показаната е около 80 сантиметра
  • 4 "очи" на винт – за рафта
  • 4 куки на винт – за тавана
  • 4 парчета стоманено въже с размери според вашия проект (трябва да предвидите малко по-голяма дължина за клуп)
  • 8 клампи за стоманено въже
  • 1 дървена плоскост – по избор – ако искате да направите L-образен рафт с гръб + L-образни метални скоби за прикрепване

Как да си направим окачен рафт

Как да си направим окачен рафт

Изпълнение:

Стъпка 1:

Подгответе плоскостите, които сте предвидили за рафтове - шкурене, боядисване, лакиране и каквото още решите.

Как да си направим окачен рафт

Стъпка 2:

Направете необходимите измервания за местата, където ще завиете куките в тавана. Имайте предвид, че разстоянието между тях трябва да е малко по-малко от цялата ширина на рафта.

Как да си направим окачен рафт

Стъпка 3:

Пробийте отворите в тавана като използвате свредло с диаметъра на избраните куки.

Стъпка 4:

Завийте куките в тавана. Ето и един трик: пъхнете отвертка в отвора на куката докато я завивате, за да я придържате в право положение, докато влезе поне до половината.

Как да си направим окачен рафт

Стъпка 5:

Време е да закрепите и затворените куки ("очи") в предварително подготвения, боядисан и изсъхнал рафт. Направете необходимите измервания и маркирайте местата, където ще пробивате предварително. При монтажа преценете дължината на винтовете така, че да не се подават от другата страна.

Как да си направим окачен рафт

Как да си направим окачен рафт

Стъпка 6:

Отрежете нужната дължина стоманено въже х 4. Следвайте инструкциите, дадени върху опаковката на клампите за стоманеното въже – повечето видове клампи се закрепват с прост механизъм с два или четири болта. Важно е всички свръзки да са с еднаква дължина, за да е равен вашият рафт.

Как да си направим окачен рафт

Стъпка 7:

Закачете рафта на куките с помощта на стоманените връзки. Използвайте нивелир, за да сте напълно сигурни, че всичко е подравнено. Това може да се окаже трудна задача, така че е добре да имате помощник. Ако се налага, повторете предната стъпка като измерите наново вашите стоманени връзки.

Как да си направим окачен рафт


Източник: homedit.com







13 януари 2017 13:53 | Добра идея
От: Катя
Все пак това е идея, никой не казва че трябва да се изпълни 1 към 1 . Аз ще се възползвам, но ще заменя въженцата с памучни , и ще сложа по-малки кукички ;) Много благодаря за ИДЕЯТА!
9 януари 2017 11:04 | Добра идея
От: Марио Павлов
Внасянето на индустриален стил у дома е интересно за по широко скроени хора! ;-)
11 юни 2015 14:21 | не ми харесва
От: Галя
Извинявайте, ама това произведение и за гараж не става.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
рафтове, окачен рафт, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg