фирми продукти
представяме
работа
 
Шарени чинии: лесен проект с маркери

След като ви показахме как да изработите сами лесен и ефектен подарък – рисувани чаши, сега ви предлагаме още един чудесен и наистина лесен за изпълнение проект. Замисляли ли сте се някога колко по-интересни щяха да бъдат чиниите ви, ако вместо дюс или със скучни мотиви с цветенца, бяха изрисувани от децата, или от самите вас. Следващото предложение ще ви научи как да направите точно това. Всъщност "научи" е твърде силна дума, защото проектът е наистина ужасно лесен! Единственото, което ви трябва, са маркери или писци в избраните от вас цветове, чинии в един цвят (например бял) без декорация, и най-обикновена готварска фурна.

Лесен проект за изработка на декорирани чинии

Чудесна идея, с която можете да спечелите семейство и приятели, които биха се позабавлявали и потрудили заедно с вас. Можете да изрисувате специални чинии за някакъв повод, като например рожден ден. Или пък да използвате тази техника, за да подготвите още един запомнящ се подарък. Може да изненадате родителите си с персонализиран сервиз чинии, направен заедно с децата. Можете... какво ли още не!

Вие сами ще решите в какъв стил да украсите скучните бели чинии. Дали ще изберете чисто графичен подход в черно и бяло или ще се развихрите с цветовете зависи изцяло от вас, вашия вкус и дори моментното ви настроение.

За да започнем с проекта, ето какви са необходимите материали:

  • бели чинии
  • маркери и писци в цветове по ваш избор
  • кухненска фурна

Лесен проект за изработка на декорирани чинии

Можете да се захванете с вашите чинии дори без никаква допълнителна подготовка, което прави тази идея идеална за някой скучен неделен следобед!

Стъпка 1:

Лесен проект за изработка на декорирани чинии

Вземете бели чинии с големина и форма по ваш избор. Може да пробвате как стават нещата с една чиния, или направо да играете на едро и да изрисувате целия сервиз. Развихрете се и изрисувайте с маркерите каквото ви хрумне. В показания проект са използвани модерните в момента орнаменти със звездички и точки. Стилно и семпло. Другата е решена в цвят – тя е посветена на традиционна тематична семейна вечеря в петък, където специалитетът е мексиканско тако. Използвайте маркери с различна дебелина, за да постигнете желания ефект. Междувременно затоплете фурната на 180 градуса.

Стъпка 2:

Лесен проект за изработка на декорирани чинии

Оставете готовите рисунки да изсъхнат върху чиниите. Много е вероятно маркерът да изсъхне веднага, но все пак му дайде няколко минути и проверете пак, за да не се размажат декорациите. След това пъхнете чиниите в предварително загрятата на 180 градуса фурна и ги дръжте вътре най-малко половин час. След това ги извадете внимателно (с ръкавица, за да не се изгорите) и ги оставете настрана. Не ги ползвайте поне 24 часа.

Лесен проект за изработка на декорирани чинии

Стъпка 3:

Всичко вече е готово. След като сте ги пекли във фурната и оставили за ден без да ги пипате, вашите нови декорирани чинии трябва да са готови за употреба*. Подредете ги и се насладете на добре свършената работа, и на чудесното време, прекарано със семейството.

Лесен проект за изработка на декорирани чинии

Лесен проект за изработка на декорирани чинии

Лесен проект за изработка на декорирани чинии

Добър апетит!

*Препоръчително е да миете чиниите на ръка, а не в миялна машина, за да запазите вашите рисунки максимално дълго.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, декорация, керамика за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg