фирми продукти
представяме
работа
 
Творчески идеи за стенни часовници

Направи си сам: идеи за часовници

Странна е връзката между хората и техните часовници. Непрекъснато отмерваме времето, дали по навик или защото ежедневието ни е подчинено на малките (и не толкова малките) тиктакащи механизми. Когато, забързани в седмичните си задачи, гледаме дисплея на телефона или компютъра, за да видим колко време ни остава, това обикновено носи стрес.

Тик-так

Направи си сам: идеи за часовници

Вечното надбягване с времето е състезание, което е малко или много обречено. За щастие има и друг начин да се разберем с този феномен. Ако приемем, че времето (или иначе казано – животът ни) е най-големият капитал, с който разполагаме, може би ще пожелаем да се отнасяме с него по малко по-различен начин. Да го ценим повече, да го планираме внимателно и дори с любов. Да му се наслаждаваме.

Да отделим време за времето

Направи си сам: идеи за часовници

Дигиталните устройства са навсякъде около нас и отмерват астрономическото време с ужасяваща точност. Може би именно затова механичният часовник се превръща в предмет, който носи мъничко носталгия по едно отминало време – време, в което е естествено часовникът ни да изостава, даже напълно да спре. Предлагаме ви да спрем времето за момент и да разгледаме няколко симпатични идеи за стенни часовници, които можете да изработите съвсем сами.

Стрелките у дома

Направи си сам: идеи за часовници

Часовниците обаче все още имат своето място в интериорните решения за дома, където функцията им е нещо повече от това да показват часовете и минутите. Те могат да са приятен акцент, който подчертава пространството и придава уют и спокойна, домашна атмосфера. Могат и да са наистина агресивни, модерни, дори футуристични – и да изпълняват функцията на украса – в дневната, кухнята, коридора или детската стая.

Идеи за часовници, които можете да изработите сами

Направи си сам: идеи за часовници

Предлагаме ви специално подбрани идеи за часовници, които всеки може да изработи сам. Единственото, което ви трябва, е работещ механизъм и няколко свежи хрумвания. Е, и малко свободно време. Можете да се сдобиете с часовников механизъм за съвсем малка сума. Разбира се, най-разпространени са тези, захранвани от батерия, но ако ви е попаднал старомоден механизъм, който работи с навиване – използвайте и него. Ако пък искате, може да освежите стария стенен часовник.

Придайте нова цел и функция!

Направи си сам: идеи за часовници

Както можете да видите сами от снимките, няма нужда да си поставяте никакви ограничения във формата, дизайна, цвета и материалите. Импровизирайте и не си поставяйте граници – така ще можете да създадете нещо наистина неповторимо и точно по ваш вкус. Този проект е много подходящ, ако искате да рециклирате и използвате повторно най-различни предмети като стари дискове и грамофонни плочи, картини, принтове, дървени плоскости, чинии...

Направи си сам: идеи за часовници

Ако пък сте настроени креативно и ви се майстори, можете да изработите специален дизайн.

Забавлявайте се!

Направи си сам: идеи за часовници

Времето минава бързо, когато се забавляваш. На какъвто и проект да се спрете, най-важното е да ви харесва на вас самите и да отразява това, което сте. Тогава ще можете да създадете аксесоар за дома ви, който ще е и част от вас самите, и ще ви кара да се усмихвате всеки път, когато го виждате!

Направи си сам: идеи за часовници

Направи си сам: идеи за часовници

Направи си сам: идеи за часовници

Направи си сам: идеи за часовници

Направи си сам: идеи за часовници

Направи си сам: идеи за часовници


По материали от rilane.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, направи си сам, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg