фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за декорация с камъни

Попадали ли сте на някое изящно речно камъче, толкова красиво, че не може да не го отнесете със себе си. Следващите няколко идеи ще ви помогнат да му намерите приложение. Естествената декорация е един от най-добрите начини да придадете характер на пространството у дома. Камъните, особено естествено заоблените, имат невероятно излъчване и са много приятни на допир.

Изчистените им форми са изключително свеж акцент, който може да намери място във всеки дом. Понякога е нужно съвсем малко, за да се превърне нещо толкова дребно, като едно камъче, в наистина полезен и красив предмет. В други случаи почти не е нужно да изменяме това, което природата сама е създала, а само да му намерим място.

8 идеи за декорация с камъни

Най-хубавото в тези предложения е, че можете да ги изработите съвсем сами, както и да включите децата в декорацията на дома. Освен това тези 8 малки проекта не струват почти нищо! Следващите примери ще ви убедят в това.

Предлагаме ви няколко интересни идеи за декорация на дома с камъни: 

Стопер за врата

8 идеи за декорация с камъни

Изберете овален и достатъчно тежък камък, с който да си направите стопер за врата. Малката хитрина, която ще предпази пода и самата врата от надраскване, е парче филц. Изрежете малко парче от него и го залепете от долната страна на камъка.

Преспапие

8 идеи за декорация с камъни

Можете да използвате речните камъни и за преспапие. Ако искате да ги превърнете в изящен цветен акцент на бюрото си – можете да ги оцветите с бои, или да ги облепите с цветен вълнен филц.

Подложка с форма на камък

8 идеи за декорация с камъни

Следващата идея не изисква да ползвате истински камъни, но е вдъхновена от формата им. Изрежете парче кожа или друг материал в свободна форма, наподобяваща камък. Сложете подложката на бюрото, масата или нощното шкафче. Можете да комбинирате с истински камъни за още по-концептуален и успокояващ изглед. Лесно е и става за минути!

Градинска маса от плоча

8 идеи за декорация с камъни

Бетонните плочки, които се ползват за тротоарите и пътечките в градината, могат да служат чудесно като част от маса. Хубавото е, че са изключително издръжливи на атмосферните условия, така че няма за какво да се притеснявате при следващия проливен дъжд. Изберете подходяща подложка и действайте!

Спа килимче за банята

8 идеи за декорация с камъни

Можете да си направите сами приятно, масажиращо килимче за баня като залепите дребни овални камъчета върху подходяща подложка. Точно като в изискан спа център!

Плот от камък

8 идеи за декорация с камъни

Това е един чудесен начин да разкрасите някое шкафче или маса, като му сложите плот от мрамор или подобен камък. Този проект е малко по-сложен от останалите, най-вече заради нуждата да намерите правилния размер и форма камък. Със сигурност обаче преобразената мебел ще има уникален и луксозен вид след тази доработка.

Камъчета в саксиите

8 идеи за декорация с камъни

Големите правоъгълни сандъчета с цветя ще добият чудесен вид, ако подредите в тях малки овални камъчета. Освен че е красиво, това ще предпази цветята ви при силен дъжд и повече няма да се налага да изравнявате почвата и да почиствате от кал. Камъчетата задържат влагата да не се изпарява лесно през лятото и поддържат цветята ви свежи.

Поставка за (мокри) обувки

8 идеи за декорация с камъни

Това е лесна за изпълнение идея, която ще ви спаси от кални локви в коридора през есента и зимата. Сложете дребни камъчета в плитка кутия (можете да си сковете такава и сами с помощта на няколко летви) и поставяйте в нея мокрите обувки. Водата ще се стича по камъчетата и няма да оставя мръсни следи в дома ви. Единственото, което трябва да правите за поддръжката на поставката, е от време на време да почиствате камъчетата от събралите се кал и частици.

Вижте още идеи с камъни за дома и градината:

9 ефектни идеи с речни камъчета

8 начина да декорирате градината с камъни


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, идеи за дома, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg