фирми продукти
представяме
работа
 
Още 10 приложения на оцета за дома и градината

Оцетната киселина е изключително полезен и ценен естествен продукт, който има десетки приложения не само в кулинарията, но и в домакинството. Оцетът предпазва от бактерии, помага за почистването, премахва неприятни миризми и дори отпушва канали. За разлика от различните химикали за бита, оцетът е напълно естествен, ефективен и безопасен природен продукт.

10 приложения на оцета за дома и градината

Това са още 10 полезни трика, които ще ви помогнат да улесните домакинската си работа:

За успокояване на кожни раздразнения

Оцетът помага при кожни раздразнения и обриви

Ябълковият оцет е изключително добро средство за успокояване на кожни раздразнения и ухапвания от комари. Също така помага за премахване на обривите от пелени при бебетата. Сложете няколко чаени лъжички оцет във водата, докато къпете бебето и кожата по най-чувствителните места ще се успокои.

За почистване на очила

Почистете очилата перфектно с оцет

Няколко капки чист бял оцет върху стъклата правят чудеса. Изтъркайте с чиста, мека кърпа и ще премахнете и най-упоритите петна върху очилата. Излишно е да се споменава, че оцетът е добро средство и при почистване на други стъклени повърхности – прозорци, маси и витрини.

За по-красиви ръце и нокти

За красиви ръце и здрави нокти

Ако искате да подобрите здравината и да възвърнете блясъка на ноктите си, потапяйте пръстите си в паничка бял оцет за около 5 минтуи всяка седмица. Тази процедура ще направи ноктите по-силни и здрави, а кожата на ръцете ще омекне и ще стане гладка.

За да изгоните бактериите от четката за зъби

Отървете се от бактериите по четките за зъби, като ги потопите в чист оцет. След това изплакнете обилно с вода.

За премахване на миризми

За премахване на миризми

Готвенето е чудесно нещо, но миризмите, които полепват по ръцете, не са никак приятни. За да премахнете упоритата миризма от чесън, риба, месо или подправки, просто измийте ръцете обилно със сапун, след което изплакнете със съвсем малко оцет. Накрая отмийте с хладка вода. Ръцете ви ще останат чисти и свежи!

За премахване на упорити стикери, цени и етикети

Напръскайте с малко оцет и... готово!

Изключително прост трик за махане на упорито залепнали етикетчета, цени и подобни: напръсквате с малко чист оцет, след което изстъргвате с пръст. Това е!

За почистване на микровълновата

Чудесно средство за почистване на микровълновата

Разтворете ¼ чаена чаша оцет в 1 чаша вода и сложете в стъклена купа. Поставете в микровълновата и я включете на най-силната степен за 5 минути. След това избършете вътрешността старателно с чиста кърпа.

За изглаждане на гънки по дрехите

Някои намират гладенето за успокояващо, докато други прибягват до различни хитрости, за да го избегнат. Сложете разтвор на оцет и вода 1:3 в бутилка с пулверизатор и напръскайте измачканите дрехи веднага след като ги извадите от пералнята. След това ги оставете да изсъхнат. Оцетът ще се изпари, а с него и гънките.

За почистване на банята и тоалетната

Почиства наслоявания по керамични повърхности

Просто и лесно: изсипете оцет в тоалетната чиния, оставете да подейства няколко минути и изтъркайте с четката. Този трик премахва упорити петна от наслоявания по керамичните повърхности и е подходящ за почистване и на вани, мивки и плочки.

За почистване с пара

Ако имате уред за почистване с пара, сложете малко оцет във водата, за да увеличите неговата ефективност.


Източник: sheknows.com







Няма коментари


ключови думи
почистване, домакинство, съвети

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg