фирми продукти
представяме
работа
 
Невероятни идеи за лампи от рециклирани материали, които можете да си направите сами

Невероятни идеи за лампи от рециклирани материали

Непрестанното развитие на социалните мрежи превърна споделянето на идеи за дома в нещо повече от забавно занимание за свободното време. В съзвучие с екоидеята, трендът сега е рециклирането и повторната употреба на различни материали. Има десетки хиляди идеи, които ще ви помогнат да се научите да правите невероятни неща от опаковки, ненужни вещи и достъпни материали като текстил, хартия, дърво и пластмаса.

Какво трябва да знаем за рециклирането?

Рециклирането е практиката да се взимат използвани материали за създаването на нов продукт. Това е оптималният вариант от икономическа и екологична гледна точка. Затвореният цикъл на рециклиране представлява от едно използвано алуминиево кенче да бъде произведено ново алуминиево кенче. Повторното устойчиво използване на ресурсите може да бъде изключително полезно нещо, когато има установен пазар. В същото време ни спестява пари и място на сметището. Отвореният цикъл на рециклиране, познат също като "промяна на предназначението" или upcycling, представлява от даден използван материал да направим нещо с различна функция. Например от използвано алуминиево кенче да направим саксия, или лампа, или каквото друго ви хрумне.

И докато най-добрият вариант за природата е в производството да се придържаме към принципа на затворения цикъл на рециклиране, то в ежедневието можем да се възползваме от остатъчните материали, за да им придадем ново предназначение, да ги превърнем в самостоятелен продукт или да ги направим заместител на някакъв продукт. Това също спестява пари, също е полезно за околната среда, но най-хубавото е, че стимулира нашата креативност и носи голямо удоволствие.

Има твърде много предмети, които са изгубили първоначалните си качества и вече не могат да се използват по предназначение. Трябва да признаем, че в ежедневието често използваме неща (най-вече опаковки), които губят предназначението си ужасно бързо. За някои от тях няма подходяща технология за рециклиране, или пък има, но е твърде скъпа или недостъпна за нас. Тогава най-добрият и устойчив вариант е да им придадем нов смисъл и да им измислим следващо приложение. Човешкото въображение може да направи чудеса с непотребните предмети. Всичко, от което се нуждаем, е начален творчески тласък и малко желание.

Някои от тези проекти са по-сложни от други, но общото между тях е, че определено са красиви и могат да вдъхновят и вас да създадете нещо очарователно с почти нулев бюджет.

Тази селекция ще ви даде 21 невероятни идеи за лампи, които можете да направите сами. Вижте ги:


Декоративна лампа от хартиени формички за печене на къпкейк

Лампа от хартиени формички за печене


Лампа, изработена от рециклирана пластмаса – бутилка за вода и лъжички за еднократна употреба

Лампа от PVC


Свежа идея за лампа от чашки за кафе


Не изхвърляйте стария сервиз за кафе


Една малко по-сложна идея: лампа от зъбчати колела, която създава уникален ефект в стаята

Ефектна лампа от зъбни колела


Стилни и забавни лампи от старите ви шапки

Aбажури от шапки


Ажурни лампи от плетиво за една кука


Aжурни лампи


Семпла и невероятно ефектна "облачна" лампа за детската стая

Светещи облачета за детската стая


Направете си абажури от използваните винени бутилки...


Лампи от винени бутилки


...или лампи от рендета...


Страхотни лампи от рендета


... и всякаква кухненска посуда


Лампи от лъжици и вилици


Интересна лампа от канап, за която са ви нужни само още един балон (или надуваема топка), лепило и малко търпение


Лампа от канап


Не изхвърляйте отварачките от кенчетата, а ги превърнете в изящна мрежеста нощна лампа


Мрежа от кенчета


Една разкошна идея за полилей от дъната на пластмасови бутилки


Уникална визия с подръчни материали


Лампа, която можете да изработите от опаковки от мляко или натурални сокове


Геометрични лампи

Удоволствието да изработите нещо сами е незаменимо, още повече когато го направите от материали, които в противен случай биха отишли на сметището. Отделете час-два за да се развихрите и да направите дома си неотразим и уникален с тези страхотни идеи.


Източник: viralnova.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, лампи, рециклиране

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg