фирми продукти
представяме
работа
 
12 креативни идеи за рафтове

Кое е най-красивото нещо в дома ви? А кое е най-функционално? Когато говорим за домашно обзавеждане, простотата и функцията винаги са на първо място. Рафтовете и етажерките са изключително важен детайл във всяка стая. Те са не само полезни, но могат да бъдат и невероятно красиви, изискани, закачливи и какво ли още не. Много от тях са и съвсем лесни за направа. А и винаги е приятно да се похвалиш с нещо, което си измайсторил сам. Следващата селекция може да ви даде идеи и да ви вдъхнови да запълните някое кътче у дома с красиви и функционални рафтове за книги, аксесоари или други дребни (и не толкова) вещи.

Всички тези проекти изискват минимум специализирани умения, а за много от тях почти не се налага да влагате средства за материали. Това са една дузина прекрасни етажерки, всяка от които можете да сътворите сами, и то с подръчни материали.


Масивни плоскости

Масивни плоскости

Тъмното дърво изпъква по особено стилен начин на фона на бялата стена. С няколко цветни акцента тези прости етажерки могат да превърнат голата стена в произведение на изкуството.


Боядисани рафтове

Боядисани рафтове

За този проект можете да използвате различни парчета дърво, ПДЧ или каквото имате подръка. Трябва само да ги оформите в еднакви размери и да се развихрите с боите. Геометричните фигури са много стилно решение, но не се колебайте да използвате ярки цветове, ако стаята ви има нужда от повече весели тонове.


Изчистени форми

Изчистени форми

Още един прост проект, който потвърждава правилото, че простите неща са най-красиви. Би могло да се добави – и практични.


Винена лавица

Лавица за вино

Отлична идея да организирате бутилките, ако сте почитател на тънките вкусове и виното. Използвайте подръчни средства, като тези ограничители, направени от най-обикновени винтове. Резултатът е забележителен.


Подвижна етажерка

Мобилни рафтове

Изчистено и почти гениално решение в скандинавски стил. Гъвкав дизайн и висок коефициент на полезно действие, без претруфени форми и излишни детайли.


Рафтове от тръби

Тръбна конструкция

Иновативно и смело решение, което също така и няма да ви струва много. Тръбите са здрави и устойчиви, а изгледът на тези рафтове е изненадващо модернистичен.


Медена пита

Рафтове, вдъхновени от пчелните кошери

Тези шестоъгълни рафтове са вдъхновени от пчелните кошери и подхождат изключително добре на топлите цветове в интериора.


Дърво и кожа

Дърво & кожа

Един суров, но за сметка на това много ефектен проект. Кожата (можете да ползвате стар колан) и необработеното дърво не могат да останат незабелязани.


Лавици от въжета

Рафтове с въжета

Изключително прост за изработка проект, който ще изглежда страхотно на стената в спалнята или дневната.


Старо дърво

Старо дърво

Използвайте дървените плоскости от стари мебели или опитайте да постигнете ефект на състаряване с минерални масла и лакове, за да се получи подобен топъл ефект.


Мобилни рафтчета

Интересна подвижна конструкция

Този проект е лесен за правене, изглежда небрежно, но елегантно, и в същото време е страшно практичен. И ще стои добре навсякъде в дома.


Рафтове от кофи

Рафтове от рециклирани кофи

Вярвате или не – това са рециклирани кофи от боя. Както и да го погледнем, това е едно невероятно идейно и полезно интериорно решение, постигнато с почти никакви средства.


Източник: brit.co







Няма коментари


ключови думи
рафтове, направи си сам, стелажи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg