фирми продукти
представяме
работа
 
Как да осветим всяка стая в дома

Осветлението на дома е задача, която изглежда проста само на пръв поглед. На първо място е важно внимателно да се прецени каква е функцията на всяко помещение. Различните стаи имат различно приложение и изискват индивидуални решения за осветлението. Когато избирате лампите, е важно да имате предвид три опорни точки – основен, фукнционален и акцентен източник на светлина. След като решите тази задача, ще сте решили по-голямата част от проблема с осветлението в дома ви.


Осветлението в дневната

Осветлението в дневната

Ключовият момент в интериорните решения е балансът и гъвкавостта на осветлението. Димерите, с които можете да регулирате количеството светлина в стаята, са отлично решение за всякакви условия. Подберете внимателно местоположението на ключовете за осветлението и ги монтирайте на групи. Това е особено важно, когато имате вградени вентилатори на тавана, скрито осветление или други устройства. Всичко трябва да е функционално и на една ръка разстояние.


Кухненското осветление

Осветлението в кухнята

Вероятно най-прецизното осветление у дома трябва да е в кухнята. В нея се извършват много и различни дейности, за които ви трябва точното количество светлина. Това е особено валидно, ако и трапезарията ви е в същото помещение. Тогава се нуждаете от различни опции, които да ви дадат възможност да избирате коя част на кухнята да е по-силно осветена, и коя - не. Най-важният елемент е основната светлина, която трябва да е достатъчно силна, за да виждате добре по всяко време. Добра работа ще ви свършат ярки луминисцентни пури над мивката и плотовете, както и различни типове източници на светлина. Така ще успеете да разгърнете потенциала на пространството. Насочени лампи, вградено осветление и светлинни акценти могат да ви помогнат да внесете индивидуалност в най-използваното помещение в къщата.


В спалнята

Осветлението в спалнята

Правилото в спалнята е осветлението да е в топлата гама. Избягвайте ярки източници, които осветяват всяко ъгълче като с прожектор. Търсете онзи ефект, който ви кара да се чувствате отпуснати и спокойни. Добра идея е да поставите нощни лампи за четене, които да са достатъчно силни, но не ослепителни. Насоченото осветление може да подчертае интериорните решения в спалнята ви, но да се придържате към минимализма обикновено е правилното решение.


Осветлението в кабинета

Осветлението на работното място

Да имате работно пространство в дома си означава да имате свободата да изберете осветлението, което ви върши най-добра работа. Типично решение е една подвижна лампа, за предпочитане със сенник, която да поставите на бюрото. Важно е основното осветление да е регулируемо, така че да си осигурите достатъчно светлина при различни условия и по всяко време на деня. Избирайте лампите и крушките така, че да не усещате напрежение от изкуствената светлина. Това е от огромно значение, особено ако работите продължително време с компютър.


Нека бъде светлина!

Как да осветим всяка стая в дома

Светлината може да преобрази всяко кътче в дома. Една проста лампа може да промени визуално пространството и да му придаде топлина и уют, както и да създаде усещане за повече "въздух". Когато избирате осветлението си е добре да държите на неговата функционалност, но не забравяйте и да се забавлявате. Важно е всичко в дома да ви радва и да носи вашия собствен почерк, който да подчертава, че това е вашето собствено местенце.


Източник: tipjunkie.com







Няма коментари


ключови думи
осветление, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg